BanjalukaLive

Fri04272018Umjetnost je jestiva (Foto)

nadja umjetnost2104

Ona je kreirala nevjerovatne portrete poznatih, ali osim što je zapravo završila biomedicinsko inžinjerstvo, ono što njene radove čini posebnim jesu materijali koje koristi.

U pitanju je mlada umjetnica iz Napulja Nađa Luongo, čije radove bismo rado pojeli ili popili.

Bad Spenser i Terens Hil od pasulja, Džesika Rabit naslikana sokom od jagoda ili “Bread” Pit, samo su neki od njenih radova nastalih od različitih vrsta hrane i pića.

“FoodArt” mi pruža mogućnost da kombinujem moje dvije velike strasti, a to su strast prema hrani i strast prema vizuelnoj umjetnosti.”, navela je Nađa.

Unable to find the source directory (/home/banjaluk/public_html/images/stories/unutra/umjetnost-hrana/), please check if your source directory exists

“Moj rad inspirisan je pop kulturom: Ja slikam muziku, filmove, crtane filmove i crtane likove koristeći različite materijale i tehnike. Smatram da umjetnost može nastati iz bilo čega, dok inspiraciju možemo naći i u malim stvarima koje svakodnevno koristimo”, nastavlja Nađa.

Nađa je još dodala da kada odrastemo obično zaboravimo kako u potpuno običnim stvarima možemo pronaći nešto lijepo i interesantno.

“Mislim da nam umjetnost i kreativnost pružaju mogućnost da se vratimo u djetinjstvo i igramo se koristeći našu maštu.“

Foto: www.nadialuongo.com