BanjalukaLive

Thu04262018Prnjavorčanin napravio bolid i oduševio Britance

kuzmanovic yt


Vodeći mediji u Velikoj Britaniji objavili su prilog o Miši Kuzmanoviću iz Prnjavora koji je napravio vlastiti bolid Formule 1.

“Daily Mail” Kuzmanovića naziva “genijalnim mehaničarem”, navodeći da je potrošio oko 20 hiljada funti i oko dvije godine rada da bi u svom Prnjavoru napravio vlastiti automobil, za koji je dobio i dozvolu da ga vozi ulicom.

Ideju je dobio kada je posjetio jedan Formula 1 događaj u Beogradu. Kuzmanović je rekao da automobil zapravo nije baš replika Formule 1 jer odudara od nekih standarda.

– Automobil je rađen po mojoj želji i viziji. Konstrukciju i dizajn sam ja radio, malo su mi prijatelji pomagali – rekao je Kuzmanović.

Automobil je dug 6 metara, što znači da je veći od standarda, a težak je oko 1.200 kilograma. Ima i muziku kao i drugo sedište, što takođe formula nema.Prilog o Kuzmanoviću su objavili i drugi vodeći britanski mediji, kao što je “The Sun”, ali i portali širom svijeta. Kuzmanović je rekao da je dobio ponudu da proda automobil za 60 hiljada evra, ali da nije zainteresovan. Dodao je da ima još ideja i da želi da pravi nove stvari.

Foto: YouTube/ScreenShot