BanjalukaLive

Tue04242018Kako Kinezi kažnjavaju svoje radnike?

radnici crvi1711 021

Radnici kineske firme "AI Jia" iz grada Hanžong koja se bavi prodajom suočavaju se s poslovnim neuspjehom na specifičan način koji podrazumijeva jedenje živih crva koje im servira nezadovoljni poslodavac.

Fotografije koje je ovih dana objavio kineski "Huashang Daily" prikazuju očajne radnike koji su primorani da u javnosti piju pirinčanu rakiju u koju su ubačeni živi crvi, a među njima se nalazi i jedna trudnica koja je odbila da ispuni ovaj zahtjev.

Prema pisanju kineskih medija, između 50 i 60 radnika u žutim uniformama okupili su se na glavnom gradskom trgu ne bi li prisustvovali ovom ponižavajućem kažnjavanju.

Sam čin kažnjavanja počeo je prozivanjem radnika koji prethodnog dana nisu ispunili očekivanu kvotu i doveli određen broj klijenata kompaniji. Poslodavac je zatim svima sipao pirinčanu rakiju u čaše i štapićima dodao nekoliko živih crva koji su se nalazili u plastičnoj kesi. Kažnjeni radnici su ovaj gnusan sadržaj morali da iskape naočigled svojih kolega, prenosi "021".

Među kažnjenim radnicima se nalazila trudnica koja je odbila da popije rakiju s crvima i umjesto nje to je učinio jedan kolega. Pet radnika je pred posmatračima "progutalo" svoju kaznu, a ovo nije bio prvi put da ih poslodavci kažnjavaju na "nekonvencionalan" način.

- Sada moramo da jedemo crve, a ranije su nas tjerali da jedemo žive lignje i mrave - rekao je jedan od zaposlenih.