BanjalukaLive

Tue04242018Čvarci mu donijeli milione evra zarade

cvarci youtube1711

Nika Kolmana (35) iz Eseksa u Velikoj Britaniji, koji obožava meso, prijatelj je 2014. godine izazvao da pokrene biznis u koji će uložiti oko 500 funti (560€). Tako je jedna obična opklada i čvarci od ovog Britanca napravili milionera...

Tri godine kasnije -2017.godine, danas Kolman od proizvodnje čvaraka zarađuje gotovo 3,5 miliona funti (oko 4 miliona evra) godišnje.

"Opklada me je natjerala da li mogu da započnem novi posao sa vrlo ograničenim kapitalom. Umjesto da se brinem o tome kako da zaradim novac, skoncentrisao sam se na svoju strast i ono što sam stvarno uživao da radim", izjavio je Kolman novinarima.

Ono u čemu uživa su pabovi i svinjsko meso i te dve svoje strasti odlučio je da spoji u komapaniju koja se zove "Snafling Pig", a koja je specijalizovana za proizvodnju čvaraka, kao grickalica od svinjskog mesa koje se mogu služiti uz pivo.

Prvo su se prodavali u kesicama poput čipsa, a u međuvremenu, odlučili su malo da promijene ambalažu, pa su sad njihov čvarci dostupni i u teglama.

Trud se isplatio. Nik i njegov poslovni partner Endru Alen pojavili su se u avgustu prošle godine u TV emisiji "Dragons Den", jednoj varijanti rijalitija ili takmičenja u kojem se učesnici takmiče da pridobiju investitore za svoje poslovne ideje i osiguraju finansijska sredstva da ih realizuju.

Oni su dobili 70.000 funti od osnivača "Munpig" Nicka Jenkins-a., a zauzvrat su mu dali 20 odsto firme. Kako je ona rasla, od Dženskinsa su otkupili njegov dio.

Kompaniju "Snafling Pig" čini svega 16 osoba koje su zadužene za dizjan, finansije , distribuciju i prodaju.

Izvor: Zanimljivosti dana, Foto: Youtube/ScreenShot