BanjalukaLive

Sat05302015

Back VODIČ Servisne informacije


Gradske servisne informacije

 
servisne

29. maj

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom je uredno, a zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti:

  • od 09.30 do 10.00 časova - dijelovi naselja: Lazarevo, Paprikovac i Petrićevac;
  • od 08.30 do 15,00 časova - dio naselja Česma;
  • od 09.00 do 10.00 časova - dio naselja Starčevica;
  • od 09.00 do 14.00 časova - dijelovi naselja: Motike, Dragočaj, Kuljani i Karanovac (zaselak Sedići), te dijelovi ulica: Slavka Rodića i Treća kuljanska;
  • od 10.00 do 17.00 časova - dio naselja Priječani, te dio Slatinske ulice.

Vodosnabdijevanje - snabdijevanje grada vodom je uredno. Kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Obavještenje iz preduzeća Vodovod:

  • zbog radova na cjevovodu, u vremenu od 08.00 do 18.00 časova, danas će privremeno biti prekinuto  vodosnabdijevanje potrošača u Ulici Arčibalda Rajsa;
  • od 27. maja do 5. juna ove godine, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, privremeno će biti prekidano vodosnabdijevanje potrošača u ulicama: Zmaj Jovinoj, Talijanskog bataljona Mateoti, Simeuna Đaka i Anđe Knežević. Razlog za privremene prekide su radovi na prespajanju priključaka na novoizgrađeni cjevovod u navedenim ulicama.

Prognoza vremena – jutro hladno i pretežno vedro. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vjetar slab, istočni. Jutarnja temperatura oko 6°C, a maksimalna dnevna do 24°C.

IZVJEŠTAJI DEŽURNIH SLUŽBI ZA 28/29. MAJ 2015. GODINE

Centar javne bezbjednosti Banja Luka – evidentirano je šest krivičnih djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledano je 106 pacijenata i obavljeno 16 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika - rođeno je devet bebe - dvije djevojčice i sedam dječaka.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija.


MATIČNA KNJIGA

Rođeni: Nevena Kuzmanović, kći Bojana i Mirone; Hana Džaja, kći Srđana i Slađane; Emilija Lucik, kći Andreja Vladimiroviča i Natalije; Mia Radulović, kći Milojka i Milanke; Lazar Sejmanović, sin Stefana i Nikoline; Damjan i Matej Ratković, sinovi Mirka i Dejane; Novak Gatarić, sin Zorana i Daliborke; Marija Radujković, kći Jelenka i Sande; Aljoša Rađević, sin Suzane; Ana Jović, kći Srećka i Marije; Đurđina Jović, kći Srećka i Marije; Momčilo Majstorović, sin Darka i Olivere; Lara Ališa, kći Damira i Marine; Katarina Radojković, kći Saše i Danke.