BanjalukaLive

Tue05232017Gradske servisne informacije

banjalukalive

Izvještaj za 23. maj

Elektrokrajina - snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog radova na elektro mreži, planirana su sljedeća isključenja električne energije:

  • od 08:00 do 17:00 časova - dio naselja Motike;
  • od 08:00 do 11:30 časova - dijelovi naselja Pavlovac i Saračica;
  • od 08:30 do 11:00 časova - dijelovi naselja: Šargovac, Drakulić i Rakovačke bare;    
  • od 08:30 do 14:00 časova - dio Ulice vladike Platona;
  • od 09:00 do 13:00 časova - dio Ulice Sime Matavulja;
  • od 11:30 do 14:00 časova - dio naselja Kuljani;
  • od 09:00 do 14:00 časova - dio Ulice Branka Koščice, te dijelovi naselja: Priječani i Gajići.

Vodovod - snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Zbog radov na cjevovodu u Ulici Slobodana Kusturića, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, privremeno će biti prekinuto vodosnabdijevanje potrošača u navedenoj ulici.

Prognoza vremena RHMZ – ujutro i prije podne s promjenjljivom oblačnošću i sunčanim periodima. Poslije podne nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom, koji će se smjenjivati sa periodima suvog vremena. Prema večeri će postojati uslovi za jače grmljavinske procese i obilniju kišu, a u široj regiji na sjeveru i lokalnu pojavu grada. Duvaće slab sjeverni vetar. Jutarnja temperatura oko 13°C, a najviša dnevna oko 25°C.


IZVJEŠTAJI DEŽURNIH SLUŽBI ZA 22/23. MAJ 2017. GODINE

Centar javne bezbjednosti Banja Luka – evidentirano je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice teže povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledano je 109 pacijenata i obavljene su 22 kućne posjete.

Ginekološko – akušerska klinika - rođeno je 10 beba - dvije djevojčice i osam dječaka.

Vatrogasna jedinica – četiri intervencije.
MATIČNE KNJIGE:

Rođeni: Nora Pezer, kći Željka i Dijane; Anika Jovetić, kći Bojana i Jelene; Irina Gak, kći Vedrana i Duške; Anastasija Mladenović, kći Nenada i Dragosavke; Nikola Pejašinović, sin Đorđa i Milijane; Jovan Drakulić, sin Predraga i Maje; Matej Vujović, sin Vladislava i Sanje; Teona Kostić, kći Željka i Bojane; Ahmad Mušanović, sin Alema i Muamere; Vuk Savić, sin Mladena i Vanese; Anastasija Prole, kći Aleksandra i Marine.