Gradske servisne informacije
 

BanjalukaLive

Fri10282016Gradske servisne informacije

 
banjalukalive

26. oktobar

 

Elektrokrajina - snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno, a zbog izvođenja planiranih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti:

  • od 09:00 do 14:00 časova - dijelovi ulica: Marka Cara, Petra Mećave i Mis Adeline Irbi;
  • od 09:00 do 14:00 časova - dio naselja Bistrica

Vodovod - snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Obavještenje - u periodu od 24. do 28. oktobra, tehničke ekipe Vodovoda će raditi na priključenju novoizgrađenih cjevovoda u naselju Priječani, što će u vremenu od  8.00 do 18.00 časova, dovoditi do privremenog prekida  vodosnabdijevanja potrošača u naseljima: Priječani, Slatina i Šušnjari.

Prognoza vremena RHMZ – ujutro i prije podne povremeno umjerena kiša, a oko podneva i u rano poslije podne moguća i prolazno jača kiša. Poslije podne raslojavanje oblaka i kiša će biti slabija, a prema večeri mjestimična. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m². Prije podne duvaće zapadni, a poslije podne sjeverozapadni vjetar, do umjerene jačine. Jutarnja temperatura vazduha oko 14°C, a najviša dnevna temperatura oko 16°C, a popodne u padu, prema 12°C.

IZVJEŠTAJI DEŽURNIH SLUŽBI ZA 25/26. OKTOBAR 2016. GODINE 

Centar javne bezbjednosti Banja Luka – evidentirano je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen  tri puta. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgode, u kojima je dvoje lica lakše povrijeđeno, dok je petoro lica zadobilo teže povrede.

Služba hitne pomoći – pregledano je 106 pacijenata i obavljeno 14 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika - rođeno je devet beba - četiri djevojčice i pet dječaka.

Vatrogasna jedinica – jedna intervencija.

 

MATIČNE KNJIGE:

Rođeni: Gabriela Košir, kći Save i Dijane; Leonora Ristić, kći Ognjena i Selme; Nikola Pepinović, sin Slaviše i Dijane; Danilo Topić, sin Darka i Marine; Katarina Prerad, kći Dejana i Željane; Stefan Rošić, sin Siniše i Snežane; Njegoš Trifunović, sin Aleksandra i Silvane; Pavle Stolić, sin Bobana i Jovane; Pavle Kojić, sin Milojice i Tanje; Vasilije Majstorović, sin Bojana i Ljiljane; Dušan Milivojević, sin Đure i Margarete; Elena Vranješ, kći Denisa i Slađane; Tea Jošiković, kći Dušana i Zorice; Maša Čulić, kći Drage i Sanje; Maša Klokić, kći Zlatana i Biljane.