BanjalukaLive

Tue04242018Vimbldon: Ivanovićeva u osmini finala

ana_2012

Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Vimbldona nakon što je danas savladala Njemicu Juliju Gergez sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:4).

Ana je sjajno otvorila meč i na samom startu oduzela servis protivnici, ali je mlada Njemica ubrzo poravnala rezultata (1:1).

Teniserke su bile sigurne na svoj servis do 2:2, nakon čega je Gergez vezala tri gema i došla nadomak vođstva u setovima.

Ivanovićeva smanjuje na 5:3, međutim, nije uspjela da vrati brejk zaostatka, pa je njemačku teniserku dijelio set od prolaska među 16 najboljih.

Istom mjerom vratila je srpska teniserka u drugom setu. Pri rezultatu 2:2 Ana pravi brejk, koji je sačuvala do kraja druge dionice. Treba napomenuti da se velika borba vodila u 9. gemu na servis Ivanovićeve, kada je najbolja srpska teniserka uspjela da iskoristi tek 6. set loptu.

Prvi servis u odlučujućem setu imala je Gergez i bila je ubjedljiva, nije prepustila Ani ni gram nade, te je došla do 1:0 u gemovima. Njemica je sjajno riternirala, ali je Ana, ipak, pronašla put do izjednačenja (1:1).

Ana je konstantno pritiskala servis Njemice i imala nekoliko dobrih prilika da potpuno preokrene ovaj duel, ali je njemačka teniserka nekako odoljevala u prva četiri gema treće dionice. Međutim, sve propuštene šanse Ivanovićeva je nadoknadila u 5. gemu, kada je konačno slomila Njemicu za vođstvo od 3:2. Potvrda brejka stigla je u narednom gemu, iako je Ana morala dobro da se oznoji kako bi sačuvala stečenu prednost.

Gergez uspijeva da smanji prednost Ivanovićeve, ali je Ana bila neumoljiva u 8. gemu, kada Njemici nije prepustila niti jedan poen (5:3). Prilično lako došla je 24. teniserka svijeta do 5:4, ali je nakon toga Srpkinja servirala za prolaz u osminu finala.

Ana je imala u 10. gemu 30:15, nakon čega je Njemica vezala dva poena i došla do brejk lopte. Ipak, hrabro je odigrala Ivanovićeva u tom trenutku i poslala lopticu na samu liniju za izjednačenje, a ubrzo dobrim servisima dolazi i do pobjede.

Bio je ovo 5. međusobni duel srpske i njemačke teniserke, i 4. pobjeda Ane.

(M.V./ BLLIVE)