BanjalukaLive

Sun05202018Senzacija u Monte Karlu: Ramos Vinolas izbacio Mareja

alt

Endi Marej je u Monte Karlo stigao poslije kratke pauze uzrokovane povredom lakta, zbog čega je propustio turnir u Majamiju, a njegova namjera da osvoji ovo nadmetanje iz Masters serije razbijena je u paramparčad kada je u osmini finala naletio na 24. igrača svijeta. Španac Alberto Ramos-Vinolas je u uzbudljivom meču savladao najbolje rangiranog tenisera svijeta sa 2:6, 6:2, 7:5, iako je u posljednjoj dionici gubio sa 0:4.

Da se ovaj neće odvijati baš kako je najbolje rangirani teniser svijeta planirao, najavilo je pet uvodnih gemova, tokom kojih je Marej dvaput doživio brejk. Međutim, tek Španca tada servis nije služio, pa je prvi set izgubio a da nijednom u četiri navrata nije osvojio sopstveni servis-gem.

Stvari su se drastično promijenila u drugoj dionici. Petnaesti nosilac je počeo daleko bolje da parira prvom, primirio je svoju defanzivnu igru, a servisu otklonio nepreciznost, pa je strpljivo čekao šansu za napad. Od tri takve šanse, dvije je iskoristio za brejkove, pa je izborio treći set u kome mu je, isprva, sve krenulo nizbrdo.

Albert Ramos Vinolas je, naime, gubio sa 0:4 u odlučujućoj dionici, bio je otpisan u očima svih ljubitelja tenisa, ali ne i u sopstvenom pogledu na tu situaciju. Zaigrao je izvanredno u narednih petnaestak minuta, pa ne samo da je došao do 4:4, već je imao i 0:40 na servise daleko poznatijeg i uspješnijeg rivala. Marej, naravno, ne bi bio to što jeste, da ne umije ponekad da izvuče maksimum a da je situacija napeta, te je sve tri brejk situacije riješio u svoju korist, ali... Potom je - stao.

Poslije 5:5 je uletio u veliku krizu, dozvolio ekspresne poene 29-godišnjaku iz Španije koji je to iskoristio za brejk, a onda su servisi Ramos-Vinolasa ozvaničili kraj učešća Endija Mareja u Monte Karlu.

Škotski teniser je branio 360 bodova kao prošlogodišnji polufinalista, a sada će mu pripasti 90, jer zaustavljen u osmini finala.

Ramos-Vinolas će u četvrtfinalu igrati protiv Marina Čilića koji je sa 6:2, 7:6(0) eliminisao Tomaša Berdiha, a na drugoj strani žrijeba nalazi se Novak Đoković, koji oko 17 sati treba da igra sa Pablo Kareno-Bustom svoj meč osmine finala mastersa u Monte Karlu.

(Blic, foto: YouTube/ScreenShot)