BanjalukaLive

Tue04242018"Olimpijski turnir jači od gren slema"

tipsarevic_montreal

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je pred polazak u London da je pun samopouzdanja, kao i da će zadržati maksimalnu motivaciju, koja mu je, kako je rekao, pomogla da u posljednjih godinu i po dana igra najbolje u svom životu.

- Ranije je moja motivacija mnogo uticala na to kako ću igrati, ali mislim da je jedan od glavnih razloga što u poslednjih godinu i po dana igram najbolje u životu što sam 110 odsto motivisan za svaki meč, bez obzira da li igram slabiji turnir, grend slem ili Olimpijske igre - rekao je Tipsarević na aerodromu pred polazak u London.

- Medalja na igrama je san svakog sportiste. Jedino Rafael Nadal ne igra zbog povrede, svi ostali su tu. Ovaj turnir je jači od grend slema, jer je manji žreb, kreće se od drugog kola, igra se na travi u tri seta... Oštrina mora da bude prisutna od prvog trenutka - rekao je osmi teniser svijeta.

Tipsarević je nedavno osvojio turnir u Štutgartu, što mu je dalo mnogo samopouzdanja. Uprkos tome i velikoj motivaciji, on nije mogao da prognozira nikakav rezultat.

- Ovaj turnir je za mene sličan Dejvis kupu. Iako je individualno takmičenje, i svi igraju prvo za sebe, pa za zemlju Srbiju, mislim da ne može ništa da se prognozira, kao u Dejvis kupu. Naravno Novak Đoković, Rodžer Federer i možda Endi Mari su najveći favoriti, ali svi znamo da igramo na travi, tako da ne mogu da napravim nikakvo predskazanje.

Najiskusniji srpski teniser Nenad Zimonjić kazao je da je ovo najjača teniska ekipa do sada na Olimpijskim igrama za Srbiju.

- Okupili smo se posle par nedelja sa svih strana. Mislim da je jako lepo što smo uspeli da se ogranizujemo sa ostalim sportistima da putujemo zajedno. Ovo jeste moja treća Olimpijada, ali mi je prvi put da idem sa ostalima. Mislim da je ovo najjača ekipa do sada. Novak je osvojio jednu medalju na prošlim Igrama, a mi se nadamo da ćemo ovog puta postići više od toga - rekao je Zimonjić.

(Beta)