BanjalukaLive

Tue04242018OI: Janko i Ana u 3. kolu

janko_ana

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Olimpijskog turnira pošto je bio bolji od Nijemca Filipa Pečnera (3:6, 6:3, 6:4). Uspješna je bila i Ana Ivanović koja je u 2. kolu savladala domaću teniserku Elenu Baltaču sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6).

Pečner je od samog starta pritiskao servis Tipsarevića, ali je Janko pri vođstvu Nijemca 1:0 uspio da spasi dvije brejk lopte i dođe do izjednačenja.

Ipak, njemački teniser osvaja dva naredna gema i stečenu prednost čuva do kraja prvog seta (6:3).

Srbin se u drugoj dionici revanširao istom mjerom Pečneru. Dovoljan mu je bio samo jedan brejk, koji je napravio u četvrtom gemu. Pri vođstvu od 5:2 Janko je imao dvije set lopte na servis Nijemca, ali ih nije iskoristio. Međutim, siguran je bio 8. teniser svijeta u 9. gemu, te tako došao do izjednačenja.

Psihološka prednost bila je na strani srpskog tenisera, koji je nakon velike borbe uspio da Pečneru oduzme servis na samom startu odlučujućeg seta.

Igrači su do kraja bili sigurni na svoj servis, što je Janku na kraju donijelo plasman u treću rundu takmičenja.

Ana Ivanović preskočila je i drugu prepreku na OI. Nakon pobjede nad Amerikankom Kristinom Mekhejl u prvom kolu, srpska tenisera bila je sigurna i protiv domaće teniserke Elene Baltače (6:4, 7:6).

Sjajan start imala je Ana i ubrzo je stigla do 3:0, a nešto kasnije i do 4:2 u gemovima. Nije se u tim trenutcima predavala Baltača, pa je vraćenim brejkom stigla do uzjednačenja.

Ovaj rezultat kao da je prodrmao Ivanovićevu, koja je lako dobila naredna dva gema i povela sa 1:0 u setovima.

Pružila je Britanka snažan otpor Ani i u nastavku, ali 12. teniserka svijeta ipak je završila meč nakon dva seta. Pri vođstvu 5:4 Ivanovićeva je imala četiri meč lopte, koje nije iskoristila, nakon čega su teniserke bile sigurne na svoj servis, pa je drugi set otišao u taj-brejk. Srpkinja je sa dva mini brejka stekla ogromnu prednost (4:0), ali se Baltača vratila u igru vezavši tri poena. Nije dozvolila Ana nikakav preokret, iskusno je privela ovaj dio igre kraju i tako došla do konačnog trijumfa.

(M.V./ BLLIVE)