BanjalukaLive

Thu04262018Kurt Kobejna ubila CIA?

kobejn youtube1210

Kurt Kobejn, prvi čovjek Nirvane, ubio se 5. aprila 1994. godine, ali to ne sprječava teoretičare zavjere u uvjerenju da frontmen kultnog benda nije umro onako kako se izvještavalo u medijima.

Autor knjige 'Drugs as Weapons Against Us' Džon Potaš uznemirio je obožavatelje kultnog benda tvrdnjom da je frontmena Kurta Kobejna ubila obavještajna služba američke vlade.

Potaš kaže da je Kobejn smetao vlastima u SAD-u jer je pjesmama zaludio obožavatelje radikalnim ljevičarskim stavovima. Zato ga je CIA, piše Potaš u novoj knjizi, navukla na heroin i tako ućutkala.

"Njegovo je samoubistvo bilo pomno promišljeno jer su ga obavještajci zaluđivali", zaključio je.

Skriveni dokazi, piše Potaš, ukazuju na to da je CIA koristila Kobejna, bez njegovog znanja, da promoviše uzimanje heroina. Kada se prestao drogirati, pjevač je postao prijetnja tajnom planu jer je u javnosti govorio protiv droga, što je obavještajnoj službi smetalo, prenosi San.

Osim Kobejna, CIA je, prema teoriji zavjere, kriva i za smrti Džona Lenona, Džimija Hendriksa i Tupaka, zbog istog straha od širenja 'ljevičarske ideologije SAD-om'.

Iako mnogima privlačne, fanovi ovih muzičara odbacuju teorije zavjere po kojima ispada da su njihovi ljubimci nadigrani od strane tajnih službi, a mnogi navode da je Kobejn u pojedinim pesmama čin samoubistva tretirao kao "posljednju slobodu duha".

Foto: YouTube/ScreenSHot