BanjalukaLive

Sun04192015

Back Showbizz Kako izgleda Lista slavnih u Srbiji?!


Kako izgleda Lista slavnih u Srbiji?!

Naši selebritiji nisu kao američke kolege, pa je uvid u njihove slamarice i čarape naporan posao. Ipak, malim njuškanjem može se otkriti da su Ceca, Brena, a prije svih Novak Đoković - Srbi koji podjednako teško na svojim plećima nose i slavu i pare.

vipsrb1912

U svijetu nije problem objaviti koliko si zaradio, a koliko si od toga odvojio za porez. U Americi nije problem ni saopštiti koliko si novca dao Baraku Obami ili Mitu Romniju za kampanju. Ali u Srbiji su bogataši i dalje stidljivi, pa se teško sazna šta je od zarađenog ostavljeno za penziju, a šta u čarapu. Ipak, nije teško pogoditi da estradne zvijezde i sportisti zarađuju više od kafe-kuvarica.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na Australijan openu zaradio čak 2,2 miliona australijskih dolara, što je oko 1,6 miliona evra. Kada se saberu nagrade sa ostalih turnira koje je osvojio ove godine, to iznosi oko 3.870.000 evra!

Bila bi ko ona, dama sa Zlatibora

 

Đoković ima i nekretnine u Monte Karlu, a prije nekoliko godina otvorio je restoran „Novak" u Beogradu, u blizini Beogradske arene. Pored njega, velike zarade imaju i ljudi sa estrade. Tako su među najplaćenijim pjevačicama Ceca Ražnatović i Lepa Brena. Ceca je za ovogodišnji nastup na festivalu u Guči dobila honorar od 35.000 evra. Po medijima se pominjalo da je i Lepa Brena nastupila za isti iznos na prilepskom festivalu Pivo fest. Pored ogromnih honorara koje zarađuju, ove dvije pjevačice u svom posjedu imaju i veliki broj nekretnina. Arkanova udovica, pored vile na Dedinju, čija se vrijednost procjenjuje na dva miliona evra, u svom posjedu ima i muzički studio, vilu na Kipru, stan na Crnogorskom primorju kao i lokal u Knez Mihailovoj i vlasnica je velikog voznog parka. Lepa Brena i njen suprug Slobodan Živojinović svakako spadaju u jedan od najbogatijih parova na estradi. Oni su vlasnici muzičke produkcije „Grand", kao i istoimenog lokala na Zlatiboru.

Na Bežanijskoj kosi Brena i Boba u svom posjedu imaju vilu čija se vrijednost procjenjuje na oko 1.500.000 evra! Pozamašnom zaradom među estradnim ličnostima može se pohvaliti i suvlasnik „Grand produkcije" Saša Popović, čiji prihodi na godišnjem nivou iznose oko 2.000.000 evra. Suvlasnik „Grand produkcije" i njegova supruga Suzana Jovanović žive u vili na Bežanijskoj kosi čija se vrijednost procjenjuje na dva miliona evra. Da i ostale naše pjevačke zvijezde dobro žive od honorara, svjedoči definitivno najljepša vila, koja se nalazi u posjedu Zdravka Čolića, za koju je pjevač izdvojio milion evra. Zdravko je u renoviranje svoje vile u Košutnjaku izdvojio 200.000 evra. Po dužini estradnog staža, a i bankovnog računa na estradnom nebu ističe se Dragana Mirković. Pjevačica je kupila dvorac u Austriji koji ima četiri tornja visine od 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata. Dragana ima pozamašne prihode i od muzike produkcije DM, od kojih je finansirala vozni park čija se vrijednost procjenjuje na 3,5 miliona evra!

Dorćolska Peta avenija

 

zeljkomitrovic1912Jedna od zaslužnijih osoba za dobre honorare i uspjehe naših pjevača jeste tekstopisac Marina Tucaković. Ona posjeduje izdavačku kuću „Laki saund", kao i muzički studio za snimanje albuma. Za tekst ove poznate autorke treba izdvojiti od 500 do 1.000 evra. Ukoliko znamo da Marina piše tekstove za veći dio naše estrade, a nekima radi i cijele albume, godišnji prihodi iznose i više stotina hiljada evra.

U svijetu se među bogatijim ličnostima nalaze predvodnici modnih industrija i kreatori. Među istaknutijim kreatorima je Suzana Perić. Ona ima lokal u Ulici kralja Petra, koju sada nazivaju srpskom Petom avenijom. Pored toga, kreatorka posjeduje i veliki atelje u centru grada, dva stana, vozi džip BMW. Njene modele nose mnoge naše poznate ličnosti, pa se ubraja među „najprodavanije" kreatore. Njeni sveukupni prihodi iznose stotine hiljada evra.

I neka „Forbsova" lista u Srbiji bila bi nezamisliva bez vlasnika RTV Pink Željka Mitrovića, čija imovina i prihodi premašuju brojku od šest nula.

(Press Online)

 

Demofest