BanjalukaLive

Thu04262018Seks u vodi - da ili ne

sex voda2207 yay

Tokom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli...


Seks u vodi nešto je što će svaki mladi par iskusiti barem jednom u životu kad ode zajedno na more ali je li to baš siguran seks?

Postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne. U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tokom seksa ulaze u ženske polne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije. Ista stvar vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno dezinfikovani. Takođe, kada je pH vrijednost vode iznad svojih normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita. Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i hemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro-poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije, piše "metro portal.hr".

Trenje

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tokom seksa. Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro-poderotine i infekcije, nezavisno od toga u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Zato, prije nego što vam tako nešto padne na pamet, razmislite još jednom.
(Foto: Yayimages)