BanjalukaLive

Tue04242018Navike koje imaju samo zaljubljeni parovi

alt

Osjećaj zaljubljenosti je jedan od najlepših na svijetu, a u tim trenucima ponašamo se drugačije - sve vrijeme misleći na tu osobu i zajednički provedeno vrijeme.

Parovi koji su zaljubljeni do ušiju često rade slične stvari koje su za njih dokaz međusobne odanosti i ljubavi. Ako ste u vezi, srećni i zaljubljeni, velike su šanse da kao par radite barem jednu od sljedećih sedam stvari:

IMATE POSEBNE RITUALE SVAKI DAN

Osim što rituali pružaju određenu sigurnost, za parove oni imaju puno dublje značenje. Ti posebni trenuci pomažu da zaboravite na ostatak svijeta i podsjete zašto ste izabrali biti baš s tom osobom. Imate jedinstvene, posebne rituale za koje samo vi znate i u kojima samo vi uživate. Na takav način zbližavate se sa svojim partnerom i osjećate veću bliskost i povezanost.

PRIORITET STE JEDNO DRUGOME

Ako ste zaljubljen par koji se međusobno voli i cijeni, onda ćete jedno drugom biti prioritet, bez obzira na sve. Uvijek ste jedno drugom oslonac, a da će tako uvijek i biti, najbolje će se pokazati kada “zagusti“.

PODRŽAVATE MEĐUSOBNE SNOVE I ŽELJE

Ako ste jedna od osoba koja nema mira i konstantno želi isprobavati nešto novo, a vaš partner vas u tome podržava, onda ste pravi sretnik. Bez obzira na to kako se osjećate i koji god put izabrali važno je da vas druga stana podržava. Ako iskreno podržavate partnera u nečemu što oboje želite na kraju krajeva, to znači da ste duboko povezani i imate razumijevanja. Parovi koji to rade znaju koliko je važno pokazati podršku i ostati pozitivan jer prava ljubav budi ono najbolje u vama.

PRIČATE O EMOCIJAMA

Potrebno je i važno u vezi otvoreno pričati o osjećanjima koje proživljavamo. Bez obzira na to je li riječ o nečem značajnom ili o sitnicama koje su nam se dogodile tokom dana. Zaljubljenim parovima je to potpuno prirodna stvar. Ako ste već dugo u vezi i prestali ste to raditi, počnite odmah jer ćete tako poboljšati vaš odnos. Komunikacija je ključ u vezi.

ČESTO VODITE LJUBAV

Zaljubljeni parovi trebali bi imati dobar seksualni život, odnosno trebali bi (prirodno) često voditi ljubav. Bez obzira je li riječ o vašoj djevojci ili supruzi, na taj način produbljujete povezanost i intimnost. Ako ste u braku i imate djecu, često vođenje ljubavi je malo zahtjevniji zadatak, ali nije nemoguća misija.

ČESTO SE ZAJEDNO SMIJETE

Smijati se s vašim partnerom možete bilo gdje. Iskreno povezani i zaljubljeni parovi pronaći će i stvoriti priliku kako bi se zajedno smijali, bez obzira na to gdje su i u kakvoj su trenutno situaciji. Sposobnost pronalaska radosti u svakodnevnom životu je ono što često zna držati parove zajedno.

RADUJETE SE ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI

Dok ste srećni i zaljubljeni radujete se svakom novom danu, mjesecu i godini provedenima s voljenom osobom. Bićete srećni čim vam se ukaže prilika za razgovorom o zajedničkoj budućnosti. Parovi koji nisu toliko entuzijastični biće fokusirani više na sadašnjosti i sigurno neće biti toliko uvjereni da će zauvijek ostati zajedno.

Izvor: Ženski kutak, Foto: YAY Images