BanjalukaLive

Thu02222018Maca, prirodna vijagra

maca yt1405


Čudotvorna biljka osvaja peruanska polja. Ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, jača polnu moć i otklanja hronični umor.

Biljka maca (čita se maka), botaničkog naziva Lepidium meyenii sadrži hormonske spojeve, koji podstiču cirkulaciju u području karlice, a utiče i na proizvodnju hormona testosterona i estrogena, pa se naziva i prirodna vijagra.

Maca se još naziva i peruanski korijen. To je vrlo otporna biljka, crvenkastog korijena sličnog rotkvici. Korijen mace obično se suši i uskladišten može trajati sedam godina. Maca jača snagu, libido i povećava plodnost. Zbog povećane potražnje, u Peruu je svake godine sve više površina pod ovom biljkom. Razmnožava se sjemenom. Nakon sjetve počinje klijati u roku od pet dana. Sazrijeva za osam mjeseci.

Maca ublažava simptome menopauze i hormonskih poremećaja, liječi sterilitet kod mukaraca, jer povećava proizvodnju i pokretljivost spermatozoida. Jača polnu moć i otklanja hronični umor. Maca se ne smije konzumirati za vrijeme trudnoće i dojenja. Na tržištu se može naći u obliku praha ili kapsula, pišu "Večernje novosti".

Foto: YouTube/ScreenShot