BanjalukaLive

Wed04252018Ljubavne lekcije koje mnoge djevojke prekasno nauče

alt

Ponekad treba da prođe dosta vremena da bismo napokon shvatili šta želimo od ljubavi i kakvi su oblici ponašanja u vezi prihvatljivi, a na kakve odmah treba da reagujemo. Ovo su ljubavne lekcije koje žene kasno nauče.

Ne govori "da" ako zapravo želiš da kažeš "ne"

U ljubavnim vezama često pravimo istu grešku – pretvaramo se. Zapamtite da kompromis nije rješenje ako se zbog njega osjećate nesrećno. Nemojte pristajati na stvari koje vas čine duboko nezadovoljnima, ne pretvarajte se da ste srećni ako niste i nemojte govoriti "da" predlozima koje instinktivno želite odbiti. U svakom trenutku veze budite autentični i svoji jer ćete jedino tako moći da postignete istinsku ljubavnu sreću s partnerom koji će videti vašu pravu ličnost.

Vaša ljubav ne može da promijeni muškarca

Dok on sam ne postane svjestan potrebe za promenom, nema te ljubavi koja će ga natjerati da se mijenja. Promjene mogu biti uslovljene spoljnim faktorima, ali zapravo dolaze iznutra.

Ljubomora i posesivnost nisu znakovi da vas voli

Mnoge žene ljubomoru i posesivnost doživljavaju kao potvrdu da je muškarcu uistinu stalo do njih. Mala doza ljubomore sasvim je normalna stvar u vezi. Međutim, kada vas zbog muškarac konstantno kontroliše, želi da zna svaki vaš korak i potez, brani vam komunikaciju s drugima – to je znak da njegova ljubomora nije bezazlena i zdrava.

Izvor: Super žena, Foto: YAY Images