BanjalukaLive

Tue04242018Kako stvarno izgleda žena iz njihovih snova

alt

Uprkos tome što momci izgled stavljaju visoko na svoju listu prioriteta, kad je u pitanju pronalaženje partnerki, momci vole prosječne cure, koje će se smijati njihovim šalama.

Nedavno je proveden društveni eksperiment na Univerzitetu Northwestern u kojem su 163 studenta poslata na sastanke, kako bi istražili privlačnost. Istraživači su prvo pitali dečke što više preferiraju kod žena, fizičku privlačnost, osobine ličnosti ili potencijal za zaradu u budućnosti. Klišej je opet potvrđen, frajeri su odabrali fizičku privlačnost. U sljedećem koraku su završili na sastanku sa po njima savršenim curama. Međutim, kad su započeli s razgovorom, nešto se promijenilo. To što cura izgleda odlično, ne znači da će se između vas pojaviti iskra.

Momci za dugoročne odnose traže kod osobe kvalitet, da se osjećaju ugodno i da imaju potporu u budućnosti. Oni traže nekoga kome mogu vjerovati.

Problem s glamuroznim curama je stalni strah, da ćete ih izgubiti. Javlja se vlastita nesigurnost u sebe, stoga je razumljivo da će odabrati nekoga s kim će im biti ugodno.

Istraživači su otkrili da, kada su momci počeli razgovarati sa stvarnim ženama, a ne samo buljiti u slike modela Victoria’s Secreta, otkrili su da su oni „pali“ na cure koje su im se svidjele kao osobe, a ne na one koje su im bile najviše seksi. Oni će radije biti s prosječnim, zanimljivim curama, nego s nekakvim ženama iz maštarija.

Stoga ispada da savršen izgled i tijelo, pretjerano samopouzdanje i sigurnost u sebe nisu pri vrhu muških želja.

Momci u dugoročnim partnerkamaa traže da ste zgodni, sa lijepim, ali ne opet savršenim tijelom, da znate slušati, da ste pouzdani i smijete se njegovim šalama, a uz to mu dopuštate da se brine o vama.

Izvor: Ženski kutak, Foto: YAY Images