BanjalukaLive

Tue04242018



Proglašene najbolje destinacije za 2017.

putovanje yay0209

Lonely Planet je proglasio Kanadu za najbolju turističku destinaciju za 2017. godinu. Zahvaljujući velikoj turističkoj infrastrukturi i slabijem kanadskom dolaru, Lonely Planet je imenovao ovu zemlju kao destinaciju na koju treba računati tokom sljedeće godine.

Kanada je dugo vremena popularna među turistima širom svijeta, ali naredna godina će biti posebno zanimljiva. Prvo, 2017. godine će se organizovati najveća proslava u zemlji u skorašnjoj istoriji kojom će se obilježiti 150. rođendan, a Kanađani planiraju da ga proslave u velikom stilu. Takođe, posjetioci koji dolaze iz drugih zemalja mogu očekivati da će dobiti više za novac koji daju zbog oslabljenog kanadskog dolara, tako da je sada pravo vrijeme da počnete sa planiranjem putovanja u ovu zemlju.

Na drugom mjestu liste našla se Kolumbija, dok se iza nje našla Finska koja sledeće godine proslavlja 100 godina nezavisnosti. Ostale zemlje koje su se pojavile na ovoj listi su, između ostalog, Mjanmar, Oman, Dominika i Mongolija.

Mongolija je u posljednje vrijeme doživjela značajan rast, a sljedeće godine se otvara i potpuno novi aerodrom u prijestonici zemlje, Ulan Batoru, koji je i najviše profitirao od ekonomskog buma zemlje.

Treba imati na umu da i izvan gradskih zidina ima mnogo toga da se vidi, od impresivnih pejzaža u unutrašnjosti do tradicionalne nomadske kulture koja i dalje ima jako uporište.

Izvor: Travlel magazin, Foto: Ilustracija/YAYimages


Komentari  

 
0 #1 Putovanja nas cine sretnimaAdnan1979 12-11-2016 11:21
Putovanja nas cine bogatijima za iskustva, za nove prijatelje i avanture. Ko god moze putuj i samo putuj. :-)
Citat