BanjalukaLive

Wed12132017Najromantičniji gradovi svijeta

pariz0808

Pariz je jedan od najromantičnijih gradova koji budi osjećanja ljubavi i romanse. Prepoznatljiv je po Ajfelovom tornju, vinima i ukusnim desertima, a najčešće ga iz tih razloga smatraju gradom ljubavi.

Venecija – Ovaj italijanski grad ima mnogo toga za ponuditi. Grad na kanalima simbol je arhitekturalne ljepote i italijanske ljubavi. Najprivlačnija je zasigurno vožnja gondolom ispod mostova koji mame uzdahe.

Beč – Beč je mješavina nacionalnog duha, stila, sofisticiranosti i osjećaja spokoja. Ovaj grad ima građevine koje ostavljaju trajan dojam na svakoga ko ih posjeti.

Prag – Najljepši je noću kada su gradski spomenici prekrasno osvijetljeni. Proljeće i ljeto u ovom gradu kao stvoreni su za romantiku.

Sevilja – Uživajte u egzotičnom šarmu i atmosferi naljepšeg španskog grada, glavnog grada Andaluzije, koji obiluje nevjerovatnom maurskom arhitekturom. Pogledajte tradicionalnu koridu, flamenko plesače i razgledajte grad vozeći se u kočiji prije nego odete u šetnju ulicama punim cvijeća. Obilazak završite u tapas baru i moći ćete reći da ste doživjeli grad prepun duše i romantike.

Monte Karlo – Okružen slikovitim ljepotama i prekrasnim plažama, ovaj grad se jednostavno ne smije izostaviti. Stari dio grada posebno oduševljava osjećajem spokoja i romantike.

London – Smješten u samom srcu Engleske, London je grad sa bezbroj dvoraca, crkava, muzeja i katedrala. Bakingemska palata, Londonska kula i Vindzor kula samo su neka od mjesta koja ne smijete propustiti, prenosi magazin "Ponosna".

Rim – Evocirajući slike gladijatora i antičkog blaga, Rim je jedan od najnevjerovatnijih gradova svijeta. Zaljubljene parove privlače brojne fontane u koje nakon što zažele želju bacaju novčiće. Hodati gradom ispunjenim istorijom starom 3000 godina, zaista je poseban osjećaj.

Buenos Ajres– Grad koji odiše strašću, a u to ćete se najprije uvjeriti ukoliko uspijete vidjeti plesače tanga na ulici. Ulice su senzualna mješavina evropske elegancije i latinoameričke zavodljivosti, sa monumentalnom arhitekturom, prekrasnim drvoredima i bulevarima. Grad je savršen za romantične šetnje i mjesto koje budi neočekivane želje.

Marakeš – Začini, trgovine u ulicama nalik na lavirint, jahanje na kamili, ukrotitelji zmija... Marakeš nudi 1002 noć senzualnih užitaka koje trebate podijeliti sa nekim posebnim. To je dom vjerovatno najromantičnijih butik-hotela, tzv. rijada. Marakeš je savršen grad za romantični bijeg od stvarnosti, u blizini Sahare, okružen palmama i pogledom na Atlas planine.

(BLLIVE)