BanjalukaLive

Thu04262018(Foto) Prošetajte nevjerovatnim plažama od školjki

skoljke1808

Šetali ste se pješčanim, plažama sa kamenčićima, stjenovitim, ali ove su potpuno drugačije. Skupljanje školjki tokom šetnje uz morsku obalu na nekoliko plaža u svijetu ima sasvim drugačiji smisao i draž. Uobičajeno je da voda na obalu izaci nekolicinu školjki, ali neke plaže u potpunosti čine upravo ovi oklopi morskih mekušaca.

Plaža školjki koja je smještena u zapadnoj Australiji proteže se na preko 120 kilometara, a za njenu bijelu boju zaslužni su milioni sitnih školjki koje su naparvile nasip dubok 10 metara.

Sanibel ostvro na Floridi u jeku sezone tokom nedjelju dana posjeti između 20 i 30 hiljada turista željnih da prošetaju raznobojnim školjkama.

Talasi koji konstantno izbacuju nove školjke slikaju nove prizore na plaži školjki na Svetom Bartolomeju. Iako Džefrijev zaliv u Južnoj Africi nije spektakularan kao prethodne plaže, muzej školjki čuva jednu od najvećih kolekcija na ovom području sa više od 600 primjeraka. Tokom septembra već 20 godina održava se i festival školjki.

Unable to find the source directory (/home/banjaluk/public_html/images/stories/unutra/skoljke-plaze/), please check if your source directory exists

(BizLife)