BanjalukaLive

Thu04262018U školama u Srbiji sve vrvi od seksa

suknjica yay2009

Srednje škole u Srbiji pune su seks-skandala i ljubavnih veza između nastavnika i učenica, tvrdi predsjednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić.

U prilog tome ide i nedavno objavljena knjiga "Trofeji", koja je šokirala javnost i u kojoj autorka Tamara Marinković, bivša učenica saobraćajne škole u Zemunu, do najsitnijih detalja opisuje seks između nastavnika i maloljetnih učenica.

Iako autorka nije ni potvrdila ni demantovala da su događaji iz romana istiniti, Antić ne sumnja u njihovu autentičnost, jer se slični seks-skandali masovno dešavaju po srednjim školama u Srbiji, piše "Informer".

Prema Antićevim riječima, profesori u srpskim školama sve teže odolijevaju "zabranjenom voću", odnosno ljubavnim vezama sa učenicama.

"Odmah da kažem da je knjiga 'Trofeji', u kojoj je opisana ljubavna veza nastavnika i đaka, sigurno autobiografija bivše učenice. Čekala je da završi školovanje, a onda sve objelodani u svom romanu. Svaka joj čast za hrabrost! Sve češći su slučajevi u kojima profesor stupa u seksualne odnose sa svojim učenicama! Oni poslije odlaze na tajna viđanja, skrivaju se po kabinetima i nikom ništa! Tamara je samo jedna od hiljadu učenica u Srbiji koje su radile ovako nešto. Dešavalo se i da te veze odu predaleko, da se završe trudnoćom i vjenčanjem", ističe Antić.

Prema njegovim riječima, neki profesori čak imaju i posebno opremljene kabinete za seks!

"Veliki broj učenica se provokativno oblači i slobodno ponaša u školi, a moje kolege često izgube kompas i upuštaju se u skandalozne avanture. Javna je tajna da jedan ugledni profesor već godinama u školi ima svoj kabinet u kojem, umjesto table i stola, ima bračni krevet u koji privodi znatiželjne srednjoškolke", navodi Antić i dodaje:

"U knjizi se jasno prepoznaju likovi nastavnika iz Saobraćajne škole, nema šanse da su događaji izmišljeni".

Sa druge strane, knjiga "Trofeji" Tamare Marinković izazvala je pravi zemljotres u Saobraćajnoj školi u Zemunu, koju je pohađala, ali i u cijeloj srpskoj školskoj javnosti.

"Knjiga je objavljena nedavno i od tada je u školi prava drama. Iako su imena svima promjenjena, iz opisa se jasno vidi koje moje kolege su učestvovale u ovoj 'igri'. Svi smo zgranuti i očajni, a najgora stvar je što su pojedina stručna lica u školi sve ovo znala. U romanu jasno stoji da je glavna junakinja išla kod psihologa i pedagoga, da im se jadala, ali da nije željela da ugrozi svoje ljubavne partnere, jer su to ugledni profesori koji iza sebe imaju brak i djecu. Kao neko ko je dugo godina dio ove škole, siguran sam da ova knjiga nije Tamarina mašta, već istina", otkriva izvor lista iz Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu.

Sama autorka sporne knjige Tamara Marinković nije potvrdila, ali ni demantovala da su "Trofeji" pisani po istinitim događajima. Ipak, na svom Instagram profilu nakon objave knjige obratila se svim akterima romana i time nagovijestila da su oni i pak stvarni!

"Dragi likovi, knjiga 'Trofeji' je umjetničko djelo, nije optužba. Knjiga 'Trofeji' je nešto što sam sama stvorila i ne postoji niko na ovome svijetu ko može da je zabrani. Nemate razloga da me mrzite, napadate, niti prijetite. Ne plašim se i ne bježim ni od koga. Ako želite da se sretnemo i pogledamo u oči, najavite se kod glavnog urednika izdavačke kuće u bilo koje doba dana", poručila je Marinkovićeva.

Direktor škole u kojoj se događa radnja romana optužio je Tamaru da je pisala o ličnim erotskim iskustvima i namjerno narušila ugled škole.

"Kada su se ovi događaji navodno dogodili, nisam bio direktor, već nastavnik koji je predavao u suprotnoj smjeni, pa Tamaru ne poznajem. Šuška se da se ona sada zabavlja sa bivšim profesorom, sa kojim je i prije bila, ali neću da se bacim tračevima. Ona u knjizi navodi da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. I knjiga se zove 'Trofej'. Znači da je profesore smatrala trofejima. Neka istraga utvrdi da li u svemu ima krivične odgovornosti, pa ću onda da se bavim time", rekao je direktor Saobraćajno-tehničke škole Miroslav Macura za beogradske medije i dodao:

"Kada je knjiga izašla, došao mi je jedan od naših profesora i rekao da ga je Markovićeva spopadala godinu dana i da ju je on odveo kod školskog psihologa, koji o ovom slučaju ne želi da se oglasi. Ne možete na osnovu jednog romana, moguće fikcije, tvrditi da se nešto zaista desilo".

Foto: Ilustracija/YAYimages