BanjalukaLive

Mon05212018TV i frižider - dvije najveće srpske svetinje?

frizider-tv1308

Ako je suditi po anketi koju svake godine sprovodi Republički zavod za statistiku, građani Srbije bez svega mogu, ali bez frižidera i TV-a nikako!

Naime, prema podacima prikupljenim 2010. godine, jedina dva kućna aparata koja postoje u više od 95 odsto srpskih domaćinstava su upravo frižider (97,2%) i televizor (96,8%). Neko bi rekao - ona dva koja obezbjeđuju hranu za stomak i dušu.

S obzirom da smo, kako tvrdi AGB Nielsen, sa prosječnih 5 sati dnevno svjetski rekorderi u gledanju TV-a, takav odnos „snaga" i ne čudi. Bez obzira da li je na programu „Sulejman", „Zvezde Granda", „Utisak nedelje" ili „Parovi", TV kod Srba ima status ikone, prenosi portal "Trojka".

"Frižider se, međutim, može posmatrati i kao nužno zlo. Privlači nas kao magnet u sitne noćne sate. Bez njega se ne može, a iz mjeseca u mesec nam se čini kao da i sam jede hranu, umjesto da je samo čuva", navodi portal.

- Ako bismo ovo istraživanje ukratko mogli izraziti jednom matematičkom formulom, mogli bismo reći da su frižider i TV u obrnuto proporcionalnom odnosu. Drugim rečima, što je broj sati provedenih ispred TV-a veći, to je i frižider prazniji – bilo da ste ga ispraznili grickajući nešto uz vaš omiljeni program, ili ga zbog nezaposlenosti, odnosno nerada niste ni napunili.

(BLLIVE)