BanjalukaLive

Tue04242018Trik dijeta za proljeće

dijeta_yay0607

Samo jedna čaša vode prije i nakon obroka je dovoljna da eliminišete suvišne kilograme i spremne dočekate proljeće!

Prilikom topljenja suvišnih kilograma jedan od najvećih saveznika je voda. Izvrstan pomagač ukoliko želite da očistite telo od toksina i viška masnoće. Jednostavno, voda može da učini čuda za vašu liniju bez previše odricanja, a taman može i da zameni gazirane i slatke napitke koje volimo da pijemo, prenosi "Super žena".

Čaša vode prije jela

Nutricionistkinja Emily Dubyoski iz Džon Hopkins Weight Management Centra u Baltimoru savetuje da kada nas uhvati glad popijemo 2 dcl vode i sačekamo 10 minuta. Nakon ovog trika saznaćemo da li smo u stvari gladni ili žedni.

Čaša vode nakon jela

Ubrzajte metabolizam tako što ćete da popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osjete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 do 40 minuta nakon što smo unijeli tečnost u organizam.

Blagodeti vode

Naše tijelo se sastoji od 70 procenata tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u telu se mnogobrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih materija, cirkulaciju, transport nutrijenata, ali i održavanje tjelesne temperature.

(Foto: Yayimages)