BanjalukaLive

Wed05232018Ne treba da ignorišete zujanje u ušima

alt

Možda mislite da je u pitanju nešto krajnje bezopasno i naivno, ali ovi simptomi mogu da ukazuju na veoma ozbiljne zdravstvene probleme.

Zato je važno da na vrijeme prepoznate opasne simptome i na vrijeme reagujete.

Da li su vaši prsti počeli da mijenjaju boju? Ako je to slučaj, to bi mogao da bude znak da ste razvili Rejnodov sindrom. Promjena boje prstiju je vrlo često znak da ne dobijaju dovoljno krvi, a ako ovaj simptom počne negativno da utiče na vaš život, vrijeme je da potražite pomoć ljekara.

Ako vam se koža guli mnogo lakše nego što bi to trebalo, to može biti znak još jednog ozbiljnog medicinskog problema. U pitanju je najčešći indikator toga da vašem tijelu nedostaju vitamini, a postoji i rizik od gljivične infekcije.

Konstantna zvonjava u ušima je uobičajen simptom kod osoba koje pate od tinitusa. Glavni krivac za ovo je pretjerani stres, a ako mislite da je to zbog toga što ste veče prije toga proveli u bučnom klubu – svaka zvonjava koja traje duže od 48 časova može da bude znak ozbiljne nevolje. Tinitus nije bolest, nego je simptom, koji može da izazove velik broj stanja i bolesti (npr. upale uva, strana tijela u uhu), i nuspojava koju izazivaju neki lijekovi (npr. aspirin)

Ignorisanje ovih naizgled bezopasnih simptoma možda vam se čini kao najbolje rješenje jer vam se čini da najvjerovatnije nije ništa opasno, vrlo lako možete da stavite svoj život u opasnost.

(Telegraf.rs, foto: YouTube/ScreenShot)