BanjalukaLive

Wed04252018Kako na zdrav način jesti med?

med0409

Svi znamo da je med zdrav. Med je zdrav jer je prirodan i ispunjen prirodnim šećerima. Osim toga, med je odlična namirnica koja nam pomaže da izgubimo težinu, izliječimo prehladu i slično. Dakle, trebate jesti med kada želite izgubiti težinu i ostati u formi. Ali ne zaboravite da je med sladak, pa vam konzumiranje meda na pogrešan način neće pomoći u tome. Dakle, važno je jesti med na pravi način. Najbolji način da jedete med je da ga koristite kao alternativu za šećer. Neke namirnice ide dobro s medom, ali druge ne. Ovdje su neke od najvažnijih zdravih načina kako jesti med...

S toplom vodom

Pomiješajte kašičicu meda s toplom vodom i pijte u ranim jutarnjim satima. Ova mješavina sagorijeva masnoće, poboljšava probavu i pomaže vam da izbjegnete kiselost ostatak dana.

Sa sokom limuna

Obično dodajemo šećer u sokove poput limunade. Zamijenite šećer s medom i na taj način kontrolišite vašu težinu.

Sa čajem

Čaj je još jedan napitak u koji dodajemo šećer. Dakle, koristite med kao alternativu za šećera i pijte zeleni umjesto crnog čaja.

Sa salatom

Ako često jedete salate, možete u njih stavljati malo meda. Ali nemojte dodavati med u voćne salate, jer voće već ima svoje prirodne šećere.

Sa desertom

Deserti su slatki jer sadrže šećer. Ali vi možete napraviti svoj zdravi desert pomoću meda umjesto šećera.

Uz mlijeko

Mlijeko možete piti bez šećera, ali kada bi dodali med u mlijeko, ono postaje ukusnije. Med je definitivno bolji od šećera, kada je u pitanju mlijeko.

Sa bademima

Šaka badema i kašika meda može vam dati potrebnu nergiju za taj dan.

Uz đumbir

Med se smatra zdravim, jer ima mnogo ljekovitih svojstava. Kada jedete med s komadom đumbira, to može izliječiti kašalj i gripu. Ovo je jedan od najboljih domaćih lijekova za upaljeno grlo.

Sa jogurtom

Jogurt se obično pije sa soli ili šećerom. Ni so i šećer nisu dobri za vaše zdravlje. Dakle, pokušajte piti nemasni jogurt s malo meda.

(Ljepota.ba)