BanjalukaLive

Thu04262018Izbacite toksine iz tijela: Prirodni lijek za čišćenje crijeva

stomak nadutost yay

Čišćenje organizma treba da sprovodite najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu da dovedu do različitih bolesti.

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija.

Efikasan prirodni lijek ruske narodne medicine sastoji se od kefira i heljdinog brašna.

Kefir je „eliksir mladosti i zdravlja”, a heljdino brašno posjeduje izuzetna ljekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor, povećava cirkulaciju u rukama i nogama, pojačava lučenje urina. Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe).

Snižava pritisak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi.

Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo! Recept ljekovite smjese kefira i heljdinog brašna je sljedeći: kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati. Uradite to uveče i ostavite u frižider.

Ukoliko planirate da doručkujete, ujutro, pola sata prije jela, još jednom promiješajte i pojedite ga. Po želji zasladite sa malo meda.

Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka, tako da naredna tri sata ne jedete ništa.

Kurs čišćenja treba da traje 14 dana.

Izvor: Super žena, Foto: ilustracija/yayimages