BanjalukaLive

Wed04252018Depilacija bikini zone opasna?

bikini1908

Žene su poprilično maštovite kada je u pitanju uklanjanje nepoželjnih dlačica. Mogućnosti su brojne, od brijanja, depiliranja kremom do čupanja dlačica voskom. Medicinski stručnjaci tvrde da depilacija bikini zone sa sobom nosi brojne zdravstvene rizike, prenosi "B92".

Uklanjanje dlaka sa intimnih područja je kao stvaranje otvorenih rana koje su sklone infekcijama pa čak i polno prenosivim bolestima, kao što je herpes, tvrdi dr Emili Gibson.

Ona dodaje da su muškarci riziku izloženi jednako kao i žene zbog kontakta sa njima. "Iritacija nakon depilacije u kombinaciji sa toplotom i vlagom intimnog područja je plodno tlo za infekcije", kazala je Gibson.

Ona je posebno istakla da streptokok u ekstremnim slučajevima može dovesti do prestanka rada organa, a stafilokok može uzrokovati bubuljice i opekotine.

"Pubične dlake imaju svoju svrhu, sprečavaju abraziju kože i povrede. Njihovo uklanjanje iritira kožu i izaziva njeno zapaljenje, ostavljajući rane koje nisu vidljive golim okom", upozorila je Gibson.

(BLLIVE)