BanjalukaLive

Tue04242018VATERPOLO: Srbija za finale

vaterpolo1008

Izabranici Dejana Udovičića večeras (20.50) u polufinalu olimpijskog turnira igraju protiv svjetskog prvaka Italije.

Svjesni su "delfini" da „azuri", koji su u četvrtfinalu zvanično stavili tačku na mađarsku olimpijsku dominaciju započetu još 2000. u Sidneju, ne bi tako lako oprostili loš dan kakav su imali u meču sa „kengurima".

"U četvrtfinalu smo bili prilično nepovezani. Razlog je i veliki pritisak koji smo osjećali", kaže za "Novosti" Andrija Prlainović. - Ko zna koji put smo preokrenuli tok utakmice, što može da bude veoma dobro za nastavak takmičenja. Neće nam nedostajati samopouzdanja u polufinalu, ali moraćemo mnogo bolje protiv veoma kvalitetnih Italijana.

Bronzani iz Pekinga pokušaće večeras da načine korak više u odnosu na 2008. godinu, čime bi prije posljednjeg takmičarskog dana unijeli u srpsku riznicu treću medalju na 30. OI u Londonu.

"Plasman u polufinale olimpijskog turnira bio je naš cilj još kada smo ovjerili vizu za London - podsjeća Živko Gocić. - Sada smo taj plan ispunili. Mislim da će ovaj tim dokazati još jednom da ima veliko srce. Probaćemo da u polufinalu protiv Italijana odigramo bolje nego u četvrtfinalu i obezbijedimo sebi zlatnu šansu.

(BLLIVE)