BanjalukaLive

Fri08182017Vaterpolo spektakl: Liga šampiona u Banjaluci

vaterpolo yay1005


Banjaluka će od 15. do 17. septembra biti domaćin pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

"Po prvi put u istoriji grada, ali i Bosne i Hercegovine, Banjaluka će biti domaćin kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, odnosno ugostićemo prvake drugih evropskih država. Ovo je izvanredna prilika i Grad će sa svoje strane potpuno podržati ovaj događaj, i kao pozicioniranje Grada Banja Luka na evropskoj sportskoj mapi, ali i kao popularizaciju plivačkih sportova", kazao je gradonačelnik Radojičić, koji je i generalni pokrovitelj predstojećeg turnira.

Predsjednik Vaterpolo kluba "Banjaluka" Slobodan Grahovac zahvalio je Radojičiću za podršku ovom vaterpolo klubu, koji je prvak BiH i ove i prošle godine.

"Razvijamo ovaj sport i on je stalno u uzlaznoj putanji. Igramo u prvoj B ligi Srbiji, a naredni cilj nam je igranje regionale lige i naravno prolazak u drugi i veće krugove evropske lige šampiona. U klubu je i veliki broj mladih igrača, na koje smo ponosni i koji su prvaci BiH četiri godine zaredom", kazao je Grahovac.

Govoreći o predstojećem turniru, Grahovac je rekao da će 19. avgusta biti poznato koje će ekipe ugostiti VK Bnajaluka. Kako je rekao, Banjalučani će biti domaćin ekipama koje će se u okviru Grupe A boriti za prolazak u narednu fazu kvalifikacija.

Foto: Ilustracija/YAYimages