BanjalukaLive

Mon05212018OI: Srbi "ispustili" Crnogorce

vaterpolo0208

Vaterpolo reprezentacija Srbije propustila je lijepu priliku da poslije trećeg kola olimpijskog turnira uknjiži i treću pobjedu.

U duelu sa odličnom Crnom Gorom izabranici selektora Dejana Udovičića odigrali su neriješeno 11:11 (1:2, 1:2, 4:5, 3:3), mada su dugo imali kontrolu nad rezultatom i u više navrata dva gola prednosti koja su ispustili u finišu kada su naše komšije, golovima Ivovića, izjednačili i osvojili bod.

Lako su mogli i do "cijelog plijena" jer su imali posljednji napad 12 sekundi prije kraja, ali su se naši odbranili, odnosno nisu ni dozvolili protivničkim igračima da organizuju opasniji napad.

Za dva dana Srbiju očekuje još jedan potencijalno komplikovan zadatak - meč protiv reprezentacije SAD koja je takođe bez poraza.

Najefikasniji srpski vaterpolista u duelu sa Crnom Gorom bio je naš najbolji strijelac na olimpijskim Igrama, Andrija Prlainović, koji je pet puta tresao mrežu rivala. Po dva gola postigli su Filipović i udovičić, a po jedan Pjetlović i Nikić.

Poslije svega viđenog i prikazanog od strane obje selekcije rezultat je na kraju pravedan. Iako nismo zabilježili pobjedu evidentno je da odskačemo od svih na turniru, pa i od Crne Gore, međutim napravili smo mnogo grešaka koje ekipa kao što je naš današnji rival ne može da ne kazni.

Najveći problem u ovoj utakmici bio nam je naš igrač više, a od treće četvrtine i njihov igrač više. Mora se istaći i gotovo perfektna realizacija Crnogoraca u posljednje dvije dionice kada su imali igrača više u bazenu.

Dakle, i pored dosta grešaka mogli smo da riješimo meč, ali nismo znali da privedemo utakmicu kraju, iako smo vodili dva gola razlike dva minuta prije kraja.

Nama je ovaj bod vrijedan skoro i kao pobjeda, mnogo znači na psihološkom planu i možda je i bolje što u ovom trenutku nismo pobijedili. Milan Aleksić je uz Prlainovića bio najbolji u našoj ekipi. Iako je za mnoge njegov učinak bio neprimetan, odigrao je fantastičnu utakmicu. Sjajno je "zatvorio" Zlokovića, imao je nekoliko blokada i sa ovakvim aleksićem Udovičić je dobio jakod aduta pred nastavak takmičenja.

(Sportal)