BanjalukaLive

Sun05202018OI: Prva pobjeda rukometaša Srbije

rukomet-srbija0408

Rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Južne Koreje sa 28:22 (12:10) u utakmici četvrtog kola B grupe olimpijskog turnira i sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale.

Izabranicima Veselina Vukovića to je bila prva pobjeda na turniru, nakon poraza od Španije, Hrvatske i Danske. Ekipa Južne Koreje doživela je četvrti poraz.

Da bi obezbijedila plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, Srbija će morati u posljednjem kolu da savlada Mađarsku, a taj meč igra se u ponedjeljak.

Srpski rukometaši danas su pružili solidnu partiju u utakmici u kojoj su, u slučaju poraza, mogli da se oproste od plasmana među osam najboljih.

Srbija je vodila praktično tokom cijelog meča, iako su protivnički rukometaši zadavali prilično problema agresivnom i čvrstom odbranom.

Kao i u mnogim utakmicama do sada, svi dobri potezi srpskog tima kretali su od fantastičnih odbrana golmana Darka Stanića.

Sredinom drugog poluvremana Južna Koreja se približila na dva gola zaostatka (20:18), ali su Žarko Šešum i Marko Vujin preciznim i atraktivnim udarcima sa distance sačuvali vođstvo.

Najefikasniji u reprezentaciji Srije bili su Ivan Nikčević i Alem Toskić sa po pet pogodaka.

(RTS)