BanjalukaLive

Fri05252018Odbojkašice Srbije protiv Brazila u polufinalu Grand Prija

alt

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Gran Prija u kineskom gradu Nanđingu igrati protiv selekcije Brazila.

Brazil je, poslije današnje pobjede Kine nad Holandijom, zauzeo drugo mjesto u Grupi J.

Prvo mjesto u toj grupi osvojila je Kina, koja je slavila protiv Holandije sa 3:2, po setovima 25:23, 23:25, 25:23, 20:25 i 18:16.

Izabranice Zorana Terzića su još u četvrtak obezbijedile plasman u polufininale, a ranije danas su pobijedile Italiju i osvojile prvo mjesto u Grupi K.

"O Brazilu ne treba trošiti reči. Prvo, to je aktuelni osvajač Gran Prija i reprezentacija koja svake godine bilježi velike uspjehe. U nešto su izmijenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre, ali tu su igračice koje već dugo igraju, tako da treba očekivati tešku utakmicu", rekao je Terzić, prenosi B92.

"Nadam se da imamo snage i koncentracije da odigramo dobru utakmicu. Ako budemo poštovali neke stvari na terenu, mislim da u ovom trenutku imamo jaču ekipu i da možemo da dobijemo Brazil", dodao je selektor Srbije.

Polufinalne utakmice su na programu u subotu. U prvom polufinalu, od 9.00, sastaće se Srbija i Brazil, a od 14.00 Kina i Italija.

Foto: FIVB