BanjalukaLive

Tue04242018Kolaković: Ne plašimo se nikoga

kolakovic

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je uoči puta u London na Olimpijske igre da njegova ekipa, kao prvak Evrope, ne treba nikoga da se plaši na predstojećem turniru.

- Sa nestrpljenjem očekujemo Olimpijske igre u Londonu. Odlazimo tamo kao evropski šampioni i jedna od najboljih svetskih reprezentacija. Važno je da sačuvamo koncentraciju tokom turnira. Igrači su veoma disciplinovani na poslednjim treninzima, motivisani su i ne sumnjam da u pravoj formi dočekuju takmičenje. Imamo malih problema sa povredama, Petković je već počeo sa treninzima, dok Kovačević radi smanjenim intenzitetom - rekao je Kolaković, prenosi Tanjug.

- Olimpijski turnir u odbojci je možda i najjači ikada. Ako počnem da ređam favorite, onda će biti više od osam ekipa, što znači da neka neće ni doći do četvrtfinala. Svetska liga je pokazala da svi imaju kvalitet, bez obzira na sastav u kojem se igra. Recimo, Poljska je osvajač, a prošli put je osvajač Svetske lige osvojio Igre.

Srbiju u Londonu očekuje takmičenje u B grupi zajedno sa ekipama SAD, Tunisa, Njemačke, Brazila i Rusije, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolje četiri.

"Orlovi" turnir otvaraju 29. jula u 17:45 sati po srpskom vremenu utakmicom protiv SAD.

(BLLIVE)