BanjalukaLive

Thu05242018Ivana Španović: Zlato je moje, kad-tad!

ivana yt1208


Papirni broj koji se otkačio sa leđa Ivane Španović ju je koštao da bude na postolju sa zlatnom medaljom u rukama. Ni žalba Atletskog saveza Srbije nije pomogla.

Međutim, poslije svega se najbolja srpska atletičarka obratila navijačima putem društvenih mreža. Kratko i jasno.

- Pod jedan – nepravda. Pod dva – iz Srbije. Znam da je zlato moje. Kad-tad – poručila je Španovićeva.Delegacija Atletskog saveza Srbije odmah je po završetku takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Londonu uložila žalbu na rezultate mjerenja posljednjeg skoka Ivane Španović, ali su zvaničnici svjetske atletske federacije ostali čvrsto pri stavu da je mjerenje obavljeno na ispravan način, nakon čega su dodijeljene medalje u toj disciplini.

Španovićeva je u šestoj, posljednjoj seriji imala skok za zlato (preko sedam metara), ali joj se desio peh, jer joj se odlijepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pijesku, pa je ostala na četvrtom mjestu i to samo na centimetar od bronzane medalje sa rezultatom 6,96.

Predsjednik ASS Veselin Jevrosimović potvrdio je na svom profilu na Tviteru da je uložena žalba riječima da su svi na stadionu u Londonu složni da je Ivana skočila preko sedam metara.

Poslije odbijanja žalbe zlato je pripalo je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97). Ivana Španović osvojila je četvrto mjesto.

Izvor: Novosti, Sputnik Foto: YouTube/ScreenShot