BanjalukaLive

Tue04242018Filipović: Loš odnos Saveza prema igračima

alt

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je uoči Svjetskog prvenstva u Mađarskoj da među igračima državnog tima vlada nezadovoljstvo zbog odnosa Vaterpolo saveza Srbije prema njima.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 17. do 29. jula u Budimpešti, a Srbija brani titulu. Ipak, pred veliko takmičenje situacija je daleko od idealne.

"Postoji izuzetno nezadovoljstvo igrača zbog odnosa na relaciji čelnici Saveza – igrači. Ali, odluka je da ne pričamo sada ništa pošto nas čeka jako bitno takmičenje i ne bismo to bili mi da krenemo sada nešto da komentarišemo i zato vas molim da bilo koga od igrača ne opterećujete", rekao je Filipović i dodao:

"Postoji toliki kamen u stomaku i možda ne bi bilo fer da smo otišli sa tom gorčinom. Ja sam rekao, postoji nešto, ali sačekaćemo da se završi Svjetsko prvenstvo, da to probamo na najbolji mogući način da odradimo. Trebalo je u nekom drugom duhu da budemo ispraćeni".

Najbolji vaterpolista Evrope i svijeta kaže da ekipa samo želi mir.

"Nadam se da se neće previše pričati o ovome, ne treba nam medijska pažnja, treba nam samo mir kad već nemamo od strane drugih da makar imamo sa vaše strane", istakao je Filipović.

Srbija se na Svjetskom prvenstvu nalazi u Grupi C sa Španijom, Grčkom i Južnoafričkom Republikom, a prvi meč igra u ponedjeljak protiv afričke selekcije.

Izvor: Sport Klub, Foto: YAY Images