BanjalukaLive

Wed12132017Džošua: Kličkove provokacije neće upaliti

alt

Britanski bokser Entoni Džošua naveo je da ne shvata ozbiljno provokacije Vladimira Klička, ali da je oprezan pred njihovu predstojeću borbu na "Vembliju".

41-godišnji Ukrajinac odmjeriće snagu sa Entonijem Džošuom za titulu svjetskog šampiona, 17 mjeseci nakon poraza od Tajsona Fjurija. Animozitet između dva teškaša izostajao je sve do nedavnog obraćanja medijima dva borca.

Na konferenciji za medije Kličko je pokušao da isprovocira svog protivnika komentarišući njegovu izjavu da želi da postane milijarder.

Džošua je naveo da su Kličkove provokacije neozbiljne, insistirajući na tome da Ukrajinac sada želi da kritikuje sve ono što je njemu ranije zamjerano.

"Nema ništa loše u želji da se postane milijarder. Ako imaš djecu učićeš ih od malena da postavljuje ciljeve visoko. I Kličko je optuživan da namjerno mečeve odvodi do 12. runde kako bi obezbijedio komercijalne prihode u Njemačkoj. Možda on to koristi da me napadne jer je i sam bio u istoj situaciji. Sve kroz šta je on prolazio sada pokušava da prebaci mlađim kolegama", rekao je Džošua.

Kličko je dodao da će pritisak biti na njegovom 14 godina mlađem protivniku.

"Vrlo sam motivisan. Studiram njegov boks, znam uvijek odakle on dolazi, znam njegove uglove. To je važno da bi se uznemirio protivnik. Mislim da je on dosta naučio iz poraza od Fjurija. Već je decenijama šampion i biće ovo teška borba", zaključio je Džošua.

Kličko je u profesionalnoj karijeri ostvario 64 pobjede uz 4 poraza, dok je Džošua neporažen u svih 18 mečeva. Duel Klička i Džošue, za IBF, WBA i WBO titule, na programu je 29. aprila na rasprodatom "Vembliju".


(Sportklub, foto: Youtube/ScreenShot)