BanjalukaLive

Mon12112017Doboj spreman za rukometni spektakl

rukomet-doboj1708

Pripreme za 44. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2012", koji će biti održan od 21. do 25. avgusta, su u završnoj fazi i ostalo je da se još malo "ušminka" i "dotjera" Stadion sportskih igara na kome će biti igrane utakmice.

Ovo je na konferenciji za novinare rekao predsjednik Izvršnog odbora turnira i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović.

- Sredstva izdvojena za ovogodišnji turnir iznose 410.000 maraka. Od tog iznosa najviše je izdvojio grad Doboj, zatim Vlada Republike Srpske, dok je nešto sredstava došlo i od Ministarstva civilnih poslova BiH - objasnio je Suljkanović.

Prema njegovim riječima, većina ekipa biće smještena u Doboju.

- U novootvorenom hotelu "Park" u Doboju biće smještene ekipe Barselone, Čehovskih medveda, Ademar Leona i Pik Segedina. Ekipa iz Minska biće smještena u hotelu "Integra" u Doboju, a Cimos Koper iz Slovenije i Vardar iz Makedonije biće u hotelu "Kardial" u Banji Vrućici kod Teslića - naglasio je Suljkanović.

Generalni sekretar turnira Alen Petković informisao je da je ove godine sam ceremonijal otvaranja za razliku od prethodnih, skraćen, bez defilea ekipa učesnica turnira.

- Imali smo sugestije od samih ekipa da čin otvaranja traje dugo i da predstavlja maltretiranje za igrače. Zato smo odlučili da ove godine skratimo otvaranje na petnaestak minuta. Sa nekoliko riječi predstaviće se turnir, proglasiti otvorenim i odmah će početi prva utakmica u kojoj će se sastati domaćin, dobojska Sloga i Ademar Leon - objasnio je Petković.

On je najavio da će utakmica za sedmo mjesto biti odigrana u Tesliću, a za peto mjesto u Zenici, kao znak zahvalnosti ovom gradu što je izrazio spremnost da zajedno sa Slogom bude domaćin protivnicima Dobojlija ukoliko, poslije kvalifikacija, Dobojlije nastave takmičenje u Ligi šampiona.

Novina je da će veče prije otvaranja turnira biti održana Parada sporta na kojoj će se defileom kroz grad predstaviti svi sportski kolektivi iz Doboja. Parada će biti održana 20. avgusta sa početkom u 19 časova, a pored defilea sportista, ovu manifestaciju obogatiće i koncert Dobojlije Igora Vukojevića. Na ovogodišnjem rukometnom turniru, svojevrsnom brendu Doboja, biće promovisana i maskota, čiji će autor biti nagrađen sa 500 maraka.

Grupa A

Barselona intersport - Španija

Čehovski medvedi - Rusija

Dinamo - Bjelorusija

Vardar PRO - Makedonija

Grupa B

Ademar Leon - Španija

Cimos - Slovenija

PIK Seged - Mađarska

Sloga - BiH

(Glas Srpske)