BanjalukaLive

Tue04242018Blejk brži od Bolta

blejk_bolt

Svjetski šampion Johan Blejk ili "zvijer" kako ga nazivaju, postao je četvrti najbrži čovjek na planeti! Na olimpijskim kvalifikacijama u trci na 100 metara Blejk je pobijedio najbržeg čovjeka današnjice rekordera Juseina Bolta i postao sprinterski prvak Jamajke.

Blejk je u Kingstonu do trijumfa stigao u vremenu od 9.75 sekundi što je njegov lični rekord i najbrže vrijeme na svijetu ove godine. Tim rezultatom zauzeo je četvrto mjesto na "vječnoj listi" iza zemljaka Juseina Bolta (9.58), Amerikanca Tajsona Geja (9.69) i još jednog sunarodnika Asafe Pauela (9.72).

- Nije bilo nikakvog pritiska, sve je u redu i zaista sam srećan. Sada sam nacionalni šampion Jamajke i sa tom titulom idem u London - izjavio je Blejk, koji je nadmašio sopstveni rekord na ovoj trci, a koji je iznosio 9.82.

Bolt u Kingstonu nije mogao da parira svom trening partneru i kasnio je 11 stotinki (9.86), dok je treći bio bivši svjetski rekorder Asafa Pauel sa vremenom 9.88. Inače, sva trojica Jamajčana su se kvalifikovala za Olimpijske igre i svi će se boriti za medalje u Londonu od 27. jula.

(Sportal)