BanjalukaLive

Fri05252018Banjaluka domaćin vaterpolo pretkvalifikacija za LŠ

alt

Vaterpolo klub Banjaluka dobio je organizaciju pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, odlučio je žrijeb u Nionu.

Turnir će biti održan narednog mjeseca, tačnije od 15. do 19. septembra, a Banjalučani će biti domaćin ekipama koje će se u okviru Grupe A boriti za prolazak u narednu fazu kvalifikacija.

Koje ekipe će ugostiti banjalučki vaterpolisti biće poznato naredne sedmice.

Ovo je prvi put da Bosna i Hercegovina ima predstavnika u ovom takmičenju.

Druga dva pretkvalifikaciona turnira biće održana u francuskom Strazburu i izraelskom Tel Avivu, prenose "Nezavisne novine".

"Suvišno je govoriti koliko je ovo velika stvar za naš klub, grad i cijelu BiH. Mi smo poziv zaslužili osvajanjem prvog mjesta u bh.šampionatu", rekao je Slobodan Grahovac, trener VK Banjaluka.

Prema njegovim riječima, osim zadovoljstva organizovanje turnira je i velika obaveza pa će se što prije krenuti sa organizacijom takmičenja.

"Uskoro ćemo održati sjednicu Organizacionog odbora i razmotriti sve buduće korake, a moraju se uključiti svi relevantni faktori jer je ovo jedan od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u BiH. Očekujemo pomoć i razumijevanje kao što su ga imali neki drugi klubovi koji su igrali evropske utakmice. Malo je ekipa u bilo kojem sportu da imaju takav kvalitet i ozbiljnost da dobiju mjesto u jakom i prestižnom takmičenju kakvo je nesumnjivo Liga šampiona", dodao je Grahovac.

Foto: YAY Images