BanjalukaLive

Wed12132017Sting u Kombank areni 17. septembra

alt

Nakon rasprodatih koncerata u Sjevernoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, Sting u okviru svoje najnovije turneje "57th & 9th World Tour" dolazi u Srbiju. Svjetski poznat muzičar održaće koncert u Beogradu, 17. septembra u Kombank areni.

Na novoj turneji, Stingu se pridružuje tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici gitarista Dominik Miler, Džoš Friz (bubnjevi) i Rufus Miler (gitara) i specijalni gost Džo Samner, kao i harmonikaš Persi Kardona iz sastava "The Last Bandoleros", prenosi B92.

Turneja "57th & 9th" započela je u Sjevernoj Americi u februaru ove godine i do sada je obuhvatila više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike i Azije.

Turneju prate izuzetni komentari fanova i kritičara: "U samoj srži nalazi se moćan talenat za pisanje pjesama, tečne melodije, smjeli ritmovi i smisleni tekstovi isporučeni od vrhunskog muzičara. Ovaj koncert zaslužuje počasnu titulu".

"Sting prikazuje raznovrsnost, dubinu i trajnu rok snagu na novoj turneji, lista pjesama se kreće preko nadmoćnih novih pjesama, solo materijala i klasičnih 'Police' hitova, Sting je univerzalni pripovjedač, izgrađen od onoga od čega su napravljene legende", neki su od komentara.

Stingov 12. solo studijski album pod nazivom "57th & 9th", je njegov prvi rok/pop projekat nakon više od decenije i objavljen je u novembru za "A&M/Interscope Records".

Kolekcija od 10 pjesama prikazuje širok spektar Stingovih stilova od promuklog, gitarskog prvog singla "I Cant Stop Thinking About You" preko brutalnog "Petrol Head" do himnične "50,000".

Album je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je za nekoliko nedjelja sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominikom Milerom i Viniem Colaiutaom kao i bubnjarem Džošom Frizeom (Nine Inć Nails, Guns n' Roses), gitaristom Lajlom Vormanom i pratećim vokalima iz bendova "Tex-Mex" i "The Last Bandoleros".

Sting je prvi put nastupio u Areni prije šest godina sa simfonijskim orkestrom, a 17. septembra beogradska publika će imati priliku da ga čuje u njegovom primarnom rok/pop zvuku u okviru turneje koju su mnogi već označili krunom Stingovih koncertnih nastupa.

Ulaznice za koncert u Beogradu biće u prodaji od srijede, 21. juna od 10 sati.

Članovi zvaničnog Sting.com fan kluba, ulaznice mogu naručiti dan ranije, u utorak, 20. juna preko sajta www.sting.com/tour.

Ulaznice u regularnoj prodaji biće po cijenama od 2.990 dinara i naviše na svim prodajnim mjestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Ušće Ssoping centra i online.

Foto: Youtube printscreen