BanjalukaLive

Tue04242018Drugo veče Jelen Demofesta: "Vanja the frog" u finalu

demofest_2vece

Završeno je i drugo takmičarsko veče "Jelen Demofesta", koji se od 26. do 28. jula održava na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

U finale su se plasirali bendovi "Rollin humes" iz Rijeke, "Vanja the frog" iz Banjaluke, "HellCats" iz Ljubljane, te beogradski bendovi "Vila filozofina" i "Sharks, snakes & planes".

Kastel je i druge večeri festivala bio prepun, a radovala je činjenica da je publika ispoštovala i nastupe takmičarskih bendova.

Nakon što su neki takmičari započeli sa slavljem a drugi sa planovima kako će vrijedno raditi i vratiti se ponovo dogodine, na glavnu binu su izašli drugoplasirani sa prošlogodišnjeg izdanja festivala, pirotski Big Bug.

Neobičan i lucidan po mnogo čemu, ovaj bend je u narednih 30 minuta obgrlio Kastel svojim mračnim, kompleksnim zvukom, a sve to začinio sjajnim scenskim nastupom i mnoštvom energije, pa je publiku u potpunosti uvukao u jedan drugi svijet. Nakon njih, minimalizam svijetlih tonova benda Darkwood Dub došao je kao velika promjena, koju su posjetioci dočekali razmrdavanjem svih ekstremiteta.

Darkwood je nizao svoje hitove dok je broj rasplesanih osoba na tvrđavi dostizao ogromnu brojku sa prve večeri. Ugođaj je u potpunosti kompletirala gospođa Bisera Veletanlić, koja se Darkwoodu pridružila u drugom dijelu nastupa, a njeni hitovi, poput „Milo moje" su se još jednom dokazali kao vanvremenske himne balkanske muzike.

Da zvjezdano veče bude završeno kako je i započeto, žanrovskim šarenilom, pobrinuo se T.B.F., čija je hip-hop sa raznim primjesama bio nova melodijska promjena, koja je takođe oberučke prihvaćena. Maestralni Splićani su zapalili publiku, pa se skakalo i pjevalo kao da je veče tek počelo, iako je program već zakoračio u šesti sat, a da taj program bude okončan kako dolikuje pobrinuo se britanski DJ Ben Hoo, čiji je miks stavio tačku na jedno ludo veče i najavio kulminaciju u dolazećoj, finalnoj noći.

Danas nas u finalu očekuje ukupno 11 bendova, a nakon toga i nastup Psihomodo Popa, Sopota i na afterparty bini DJ Spark i DJ Goran Starčević.

(BLLIVE/ Demofest.org)