BanjalukaLive

Sun04222018Demofest: Izabrani najperspektivniji banjalučki bendovi

demofest2706

Jelen Demofest izabrao je Auroru i Deer in the Headlights za najperspektivnje banjalučke bendove zbog posebnog doprinosa razvoju muzičke scene grada Banjaluke.

"Suočeni sa činjenicom da se svake godine na festival prijavi veliki broj banjalučkih bendova, pružili smo im priliku da, bez obzira na učešće ili neučešće na festivalu, osvoje nagradu koja u određenoj mjeri može pomoći razvoj njihovog stvaralaštva", saopšteno je iz Jelen Demofesta.

Ove godine na poštansku adresu festivala stigao je veliki broj prijava bendova koji su željeli da ponesu titulu najperspektivnijeg banjalučkog benda, ali i da osvoje novčanu nagradu u iznosu od 2.000,00 KM. S obzirom na jaku konkurenciju, odluku nije bilo lako donijeti.

"Ove godine odlučili smo se da titulu Najperspektivnijeg banjalučkog benda ponesu čak dva benda, Aurora i Deer in the Headlights. Bilo je u potpunosti nemoguće odlučiti, prema dostavljenim referencama, koji od pomenuta dva benda nagradu više zaslužuje. Pa su je oba benda dobila," istakla je Brankica Janković, direktor festivala.

Novčani fond za nagradu je uvećan, te će bendovi osvojiti po 1.500,00 KM svaki. Važno je napomenuti da su se oba benda posebno istakla u promociji autorske muzike kroz regionalne i evropske nastupe, medijske objave, ali i, u slučaju Aurore, hrabrošću pokazanom u samostalnoj organizaciji solističkog koncerta na trgu Krajine.

Bendovima će nagrada biti uručena na festivalu koji će biti održan od 26. do 28. jula na tvrđavi Kastel.

(BLLIVE)