BanjalukaLive

Thu05242018Banjalučki bend Neuro pobjednik petog Jelen Demofesta

neuro_demofest

Banjalučki bend Neuro pobjednik je petog Jelen Demofesta. Njima je pripala najvrijednija festivalska nagrada - snimanje albuma i spota u realizaciji MTV-a.

Drugu nagradu, binsku opremu u vrijednosti od tri hiljade evra osvojili su članovi benda Dede putra iz Bihaća, a treća nagrada, binska oprema u vrijednosti od dvije hiljade evra otišla je u ruke Riječana čiji se bend zove Kraj programa.

Plavi bas, koji se dodjeljuje najboljem basisti, otišao je u ruke basisti benda Lazy cats&Djo El Virtuozo iz Kragujevca.

Zvijezde revijalnog dijela programa bili su Davor Gobac i njegov Psihomodo Pop, kultni bend koji je nedavno proslavio 30 godina postojanja. I poslije tri decenije jedinstvena energija ovih Zagrepčana i dalje oduševljava publiku, a besprijekoran nastup na banjalučkoj tvrđavi Kastel zapalio je nekoliko hiljada fanova, koji su s Gopcem naizust pjevali sve pjesme.

„Frida", „Ramona", „Osjećam se haj", „Natrag u garažu", "Startfucker" – čuli smo ih sve. Za vrijeme nastupa Gobac je skakao, ležao, radio sklekove, hipnotisao masu i naprosto zarobio pažnju svakog od nas. Bilo je šutki, komešanja, galame i vriske, ali najviše podignutih ruku i zadovoljnih osmijeha... Iskonski rokenrol otjelotvoren u Psihomodo Popu.

A onda je sletio Sopotnik... Sopotnik je radni naziv novog albuma banjalučkog benda Sopot, koji je još u pripremi. Frontmen benda Petar Topalović i ekipa su, vidno srećni što je zaista impresivan broj ljudi ostao poslije Gopca da čuje i njih, dali sve od sebe da zadrže taj pozitivan „vajb" i – uspjeli. Odličan nastup, odlična atmosfera i odlična završnica festivala.

DJ Spark i DJ Goran Starčević su se pobrinuli za posljednji demofestovski after parti ove godine.

(MONDO/ BLLIVE)