BanjalukaLive

Wed04252018Šta o vama govori boja karmina?

usne_punije_yay2307

Spremate se za izlazak sa nekim ko vam se baš doapda. Obukli ste haljinu, izabrali cipele, napravili frizuru, ostalo je još samo da stavite karmin i krećete. Koju nijansu ćete izabrati? Pazite, jer to mnogo otkriva o vama.

Karen Pine, autor knjige "Pazite šta nosite: Psihologija mode", pomoću teorije boja analizirala je šta sedam najpopularnijih nijansi karmina otkriva o vama. Evo do kakvog zaključka je došla, piše "Blic žena".

CRVENI

Karen objašnjava da se crvena boja povezuje sa strašću, energijom i akcijom, pa žene koja nosi karmin ove boje šalju poruke nekoga ko je emocionalno ispunjen.

"Vi ste jaka žena sa izraženim samopouzdanjem i senzualnošću", tvrdi Karen.

FUKSIJA

Prema Karen, žene koji izaberu karmin nijanse fuksija traže nekog sa kim mogu da vode zanimljiv razgovor i nekoga ko "izalazi iz okvira običnog", baš kao što ova boja ukazuje na kreativnu i otvorenu osobu.

"Ukoliko izaberete nijansu koja ima ima ljubičasti podton ostavljete utisak sofisticiranosti i jedinstvenosti", kaže Karen.

JARKO PINK

Pink se najčešće smatra bojom nevinosti, ali jarke nijanse ove boje šalju malo drugačiju poruku.

"Vaš pratilac može biti zbunjen time šta želite u vezi, a možda ni sami niste baš najsigurniji u to, ali ono što je sigurno je da to nešto mora prijati i vaše telu i vašem srcu", kaže Karen.

KORAL

"Vi prilazite životu sa radošću, entuzijazmom i pravilnim balansom. Želite da budete primjećeni u društvu ili tamo gde ste pošli i uvijek ste u žurbi da stig nete na vrijeme, kaže Karen.

Ona dodaje i da su žene koje nose koralne nijanse karmina zabavne u društvu zato što umiju da se opuste.

BURGUNDI

Burgundi je boja crnog vina, koja obuhvata najrazličitije nijanse od onih koje vuku na crveno i bordo pa do onih koje vuku na braon i ljubičastu. Ova upadljiva nijansa, namenjena je jakim, ali misterioznim ženama za koje je potrebno vrijeme da ih upoznate.

"Ova boja odražava jak, ubjedljiv karakter. Žene koje ga nose na prvom sastanku vode računa da ne daju previše. Vaš pratilac mora biti strpljiv", tvrdi Karen.

NEUTRALNO

Žene koje nose neutralne nijanse karmina su ranjive, ali kada pronađu osobu koja im odgovara spremne su da daju srce na dlanu. Karen objašnjava da ove žene "žele da se ih shvate ozbiljno, nemaju ništa da kriju i mogu mnogo da ponude".

BEZ KARMINA

Karen kaže da žene koje su odlučile da ne nose karmin traže nekoga ko je otvoren i iskren zato što one ne vole da igraju igrice. One nesvjesno govore svojim partnerima "ovo sam ja, uzmi me takvu kakva sam ili nemoj uopšte".

(BLLIVE, Foto:Yayimages)