BanjalukaLive

Thu04262018Savršeno oblikovane obrve

obrve yay1711

Oblik i gustina obrva i te kako utiču za izgled vašeg lica, zato ne smiju da budu pretanke, već vešto oblikovane i uredne. Ako sledite nekoliko savjeta profesionalnih šminkera, lakše ćete doći do idealnog oblika.

- Pokvasite peškir toplom vodom i ostavite ga pet minuta na licu da se otvore pore i omekšaju dlačice što će čupanje učiniti bezbolnijim.

- Osim kvalitetne pincete potrebno vam je uveličavajuće ogledalo i dosta svjetla, najbolje dnevnog.

- Prilikom oblikovanja imajte na umu da obrve s naglašenim lukom najbolje pristaju okruglim, ovalnim i srcolikim licima, dok će četvrtasto i trouglasto lice najbolje izgledati s nježnijim, mekšim obrvama.

- Oprezno sa čupanjem, jer kada jednom pogrešite i uklonite previše dlačica, teže ćete postići idealan oblik i gustinu. Obratite posebnu pažnju na donje ivice obrva.

- Poslije čupanja, na iritirani dio kože komadićem vate nanesite ulje od aloe vere. Ako se odmah šminkate, sačekajte petnaestak minuta da koža upije ulje, pišu "Novosti".

- Poneku predugu dlaku slobodno skratite makazicama, ali ne previše, jer će tako biti još uočljivija.

- Olovka za obrve s četkicom pravi je spas kada nemate vremena za čupanje ili ako ste previše i neravnomerno istanjili obrve. Kratkim potezima popunite praznine pa ih očešljajte i nanesite malo spreja za kosu na četkicu da učvrstite postojeći oblik obrva.

Ilustracija/YAYimages