BanjalukaLive

Thu04262018Pet stvari koje odjeća govori o vama

odjeca yay1506

Psiholozi smatraju da određeni odabiri odevnih predmeta oslikavaju ličnost onoga ko ih nosi.

1. Nosite crvenu odjeću?

Drugačiji odabir boje odjeće koju nosite govori drugačije stvari o vama. Najinteresantnije je da studije pokazuju kako crvena boja ima unikatne efekte. Uglavnom, crvena boja znači seks. Istraživanja su otkrila da crvena boja odeće čini da su muškarci koji je nose privlačniji ženama i obrnuto!

2. Ako ovo nosite...

Ukoliko se oblačite mladalački, to može učiniti da izgleda zdravije. S druge strane, naočare za vid će učiniti da delujete pametnije, ali manje privlačno suprotnom polu.

3. Markirana odjeća

Ako ste neko ko voli da isključivo nosi odjeću poznatih brendova, to je zato što onda izgleda kao da ste iz višeg staleža i postoji velika šansa da će vas zbog toga drugi ljudi tretirati bolje.

4. Ovdje ćete se sigurno pronaći...

Mračna odjeća znači da ste neurotični, ističu psiholozi. Formalna haljina? Onda mora da ste savjesna osoba! Ukoliko ipak preferirate neurednu i nekonvencionalnu odjeću, to znači da ste otvoreni za nove stvari, na osnovu istraživanja. Duboki dekoltei i skupocena odjeća znak je da je žena koja ih nosi narcis!

5. Kako se oblačimo - tako se i ponašamo

Doktorima se više vjeruje kada nose bijeli mantil, a muzika nekog izvođača nam se više dopada ako se on oblači onako kako mi to očekujemo!

U istom maniru, ono što oblačimo utiče na ponašanje koje ćemo projektovati - kada su volonteri istraživanja nosili bele mantile ponašali su se pažljivije i uslužnije.

Tako da, birajte pažljivo odjevne kombinacije kada idete negdje gdje treba da date sve od sebe!

Izvor: Mondo, Foto: Ilustracija/YAYimages