BanjalukaLive

Tue04242018Parfem za mršavljenje

parfem0308

Mnogi nutricionisti, treneri i savjetnici širom svijeta pokušavaju da ponude savršenu formulu za magično brzo mršavljenje.

Nakon spravica za vježbanje, nutrikozmetičkih i kozmetičkih proizvoda i suplemenata, dolazi i novo „čudo" – parfem za mršavljenje.

Prends–moi je prvi parfem za vitkost, koji dolazi iz kompanije Velds, a napravila ga je francuska parfemska kuća Robertet. Košta samo 29.99 funti (oko 75 KM), prenosi Chic magazin.

Tvorci parfema tvrde da je on napravljen da bi se „mršavilo sa užitkom", te da je ideja došla iz aromaterapeutskih i neurokozmetičkih istraživanja.

Prends-moi ima sastojke koji „ispuštaju" B-endorfine, koji su inače prisutni u koži, i „poruka užitka" dolazi do mozga i pokreće osjećaj ugodnosti i zadovoljstva, čime se i automatski smanjuje potreba za prejedanjem.

Prema istraživanjima BIO-EC-a, na grupi žena starosti između 18 i 70 godina, koje nisu bile na dijeti, 75% njih je osjetilo da im parfem smanjuje potrebu za „grickanjem", a 73% je tvrdilo da se osjećaju mnogo ugodnije nego inače.

Parfem nanosite ujutro kao i svaki drugi, a možete ga dodati još kada osjetite potrebu da nešto dodatno gricnete.

Što se tiče samog mirisa, gornje note su mandarina, grejpfrut i bergamot narandža.

Zanimljivo je, takođe, da postoji lista od gotovo 6000 žena koje su u redu čekanja za ovaj parfem.

(MONDO)