BanjalukaLive

Wed04252018Domaća krema za lice

lice krema yay0107

Domaća krema za lice se bazira na prirodnim sastojcima, zbog čega je pogodna za sve tipove kože. Osim što smanjuje bore, ona umiruje, hidrira i učvršćuje njen tonus i strukturu.

Kako starimo, koža prirodno gubi svoju elastičnost zbog čega se pojavljuju fine linije bora koje ponekad i najskuplja kozmetika ne može u potpunosti da ukloni.

Ipak, u posljednje vrijeme je jedna domaća i sasvim prirodna krema uspjela da pruži fantastične rezultate, kao što su hidratacija, smanjivanje bora i usporavanje starenja kože, prenosi "Elle.rs".

Krema se priprema kod kuće, a ono što moramo da naglasimo je da su njeni sastojci potpuni prirodni i bezbjedni, tako da je pogodna za sve tipove kože. Rezultati su vidljivi već poslije 7 dana, zbog čega su dame širom svijeta oduševljene ovim melemom.

Sastojci: 1 kašika bademovog ili maslinovog ulja, 1 žumance, 1 kašičica meda i 2 kašičice vazelina.

Priprema: Istopite vazelin pomoću vodene pare. Nakon nekoliko minuta, postepeno dodajte ostale sastojke, i sve vrijeme miješajte dok se ne stvori homogena masa. Dobijenu smjesu sipajte u kutiju od neke stare kreme.

Upotreba: Domaću kremu mažite na kožu laganim, masirajućim pokretima. Nakon 30 minuta ukloniti kremu vlažnom maramicom.

Napomena: Potrebno je više od sat vremena da krema upije u kožu, pa je mažite na lice najmanje dva sata prije spavanja. Čuvajte kremu u frižideru.
(Foto: Yayimages)