BanjalukaLive

Sun04222018Prebrodite loš dan na poslu

posao_savjeti

Loš dan na poslu je nešto što su doživjeli i oni koji vole i oni koji mrze svoj posao. Ali gdje god radili i kakva god bila atmosfera na poslu, postoje načini da se loš dan efikasno prebrodi, pa čak i da se preokrene u dobar.

Budite zadovoljni onim što imate

U ljudskoj je prirodi da rješava probleme, zato se najčešće koncentrišemo na ono što ne valja da bismo to popravili. Međutim, nekad nam treba podsjetnik da nije sve tako crno. Kad dođete u situaciju da stvari ne funkcionišu onako kako biste željeli, napravite listu stvari koje su trenutno dobre u vašem životu i videćete kako se vaše raspoloženje popravlja sa svakom sljedećom stavkom koju navedete.

Priznajte svoje greške

Stres je često posljedica griže savjesti zbog nečeg što nismo uradili kako treba. Popravite grešku koju ste napravili, čak i ako je niko sem vas nije primjetio. Tako ćete se osjećati bolje, a i to će doprinijeti vašoj reputaciji na poslu.

Prestanite sa ogovaranjima

Ne započinjite ogovaranja i ne dozvolite drugima da vas u njih uvuku. Ogovaranje je samo lenjost da se smisli kreativnija tema za razgovor. Kada ogovaramo, negativna energija jača, a usput šaljemo i poruku da smo površni i nepouzdani.

Odjećom do uspjeha

Na nas direktno utiče to kako se osjećamo u svom tijelu i šta mislimo o sopstvenom izgledu. Obucite nešto u čemu se osjećate lijepo i sigurno i vaš dan će automatski postati bolji.

Poslovno okruženje je samo igralište

Kada dan postane loš i mislite da nema izlaza, sjetite se da je prostor u kome radite samo igralište za odrasle. I tu postoji neko ko je tužibaba, neko ko se hvalisa, jedan stidljivi i neko ko je zadužen za zabavu. Okrenite se onima sa kojima vam igra prija i što je moguće više ignorišite one koji vam kvare zabavu.

(BLLIVE/ Lepota&zdravlje)