BanjalukaLive

Thu04262018Kuhinja u azijskom stilu

Azija kuhinja0203 novosti

Veliki raspon materijala i boja čini ovaj dizajn veoma popularnim u svijetu posljednjih godina. Finalni detalji su vrlo bitni u kompletiranju izgleda kuhinje azijskog stila

Tokom posljednjih sto godina kineski i japanski stil dizajna stvorili su veliki uticaj na zapadni dio svijeta, a umjetnici su u velikoj mjeri pozajmljivali komponente iz azijskog stila i njegove elemente geometrijskih linija, teških proporcija i uglađenih uglova.

Azijski dizajn kuhinja oslanja se na izuzetan asortiman boja i materijala. Popularne boje uključuju crvenu, bijelu, srebrnu, med zlatnu i tamnobraon.Popularni materijali su nerđajući čelik, hrom, bambus i svila. Kuhinjski elementi od bambusa su i dalje retki, ali njihova popularnost raste svuda u svijetu. Crno ofarbani ormari šejker stila čine sastavni dio savremenog azijskog izgleda. Javor je takođe vrlo popularan izbor zbog svoje čiste i elegantne pojave.

Finalni detalji su vrlo bitni u kompletiranju izgleda kuhinje azijskog stila. Možete da koristite male ili velike stabljike bambusa kao dekorativne elemente. Za zidnu dekoraciju možete da upotrebite umjetnost inspirisanu Azijom ili štampu na svili. Drveni ornamenti iz Kine mogu da doprinesu duhu tradicije u kuhinji. Ukoliko želite da vaša kuhinja bude u azijskom stilu, obavezno je da u nju stavite bambusovo drvo, azijske posude i štapiće za jelo.
(Izvor: Večernje novosti)