BanjalukaLive

Mon05212018Kako se mijenjaju muški kriterijumi

alt

I muškaric poput žena mijenjaju kriterijume odabira partnerki tokom godina. To savršeno što traže nije isto u tinejdžerskom dobu, kada su mladi ili zreli muškarci, pokazuju istraživanja.

Do dvadesete su apsolutno zaokupljeni izgledom "predmeta obožavanja". O karakteru i ličnosti uopšte ne razmišljaju. Izgled i seks su im na prvom mjestu, mada su i tu skloni lutanju jer su nezreli.

U tridesetim godinama polako počinju da shvataju da je kvalitet izuzetno važan. Mnogo im je bitnije da imaju nekoga uz sebe sa kim mogu sadržajno da komuniciraju. Uz to, dodatni podsticaj imaju u prijateljima, koji su takođe sazreli i žele da imaju stalnog partnera.

U četrdesetim, ukoliko su sami, traže ženu koja je samostalna, nezavisna finansijski i duhom, sa kojom će provoditi vrijeme. Istina, u ovim godinama malo koji muškarac je "solo", a ako i jeste, najčešće je razveden ili ima problem u ostvarivanju veze.

U pedesetim muškarci žude za romansom, stabilnošću i finansijskom sigurnošću. Manje im je važna karijera žene koja ih zanima, kao i to da li je porodičan tip ili ne. U ovim godinama traže društvo osobe sa kojom se dobro slažu, uživaju i streme zajedničkim ciljevima.

Izvor: Novosti, Foto: YAY Images